Frumusețe și stil: 30 de imagini cu vedete din trecut, în varianta color

În zilele noastre, fotografii folosesc imaginile alb-negru pentru a adăuga emoție, jucându-se cu tonurile, contrastele și umbrele, dar asta nu a fost mereu o opțiune. Fotografia color aduce imaginile la viață și redă fiecare detaliu însemnat care compune o imagine. Fotografii din trecut nu puteau surprinde culorile în imaginile lor alb-negru, așa că mare parte din amprenta momentului rămânea pe dinafară. Te-ai întrebat vreodată cum arăta, de fapt, lumea din secolul trecut?

Hidrėlėy, un utilizator al platformei Bored Panda, pasionat de fotografie, și-a pus această întrebare.

Artiștii digitali petrec multe ore încercând să refacă imaginile vechi în varianta color. E o muncă migăloasă, care mănâncă timp, nu doar talent în materie de editare, ci și cunoștințe exacte și cercetare a contextului istoric pentru a edita imaginile cât mai realist posibil, explică el.

Curios să vadă dacă inteligența artificială poate suplini toate eforturile pe care le face în mod normal un artist digital, Hidrėlėy spune că nu mai e mult până acolo. Deocamdată, el a folosit un program de colorare a imaginilor bazat pe inteligența artificială, DeepAI, care face această treabă destul de rapid: în câteva secunde, o imagine alb-negru se transformă într-una color.
La fel și imaginile video.

Citește și: 15 vedete care arată bine la orice vârstă: Julia Roberts e inegalabilă


Hidrėlėy a testat programul pe imagini ale celor mai cunoscute vedete din perioada de aur a Hollywood-ului. Rezultatul este departe de perfecțiune, recunoaște el, iar în multe cazuri necesită încă o prelucrare cu ajutorul Photoshop sau al altor programe, dar, per ansamblu, a fost surprins de cât de rapid învață inteligența artificială.

Iată cum arată vedetele din epoca de aur a Hollywood-ului în imaginile alb-negru care au căpătat culoare: frumusețea și stilul inegalabil al unor staruri legendare, precum Audrey Hepburn, Grace Kelly și Elizabeth Taylor, ies și mai mult în evidență.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod