Familia Regală Olandeză a cerut scuze după ce Prințesa Amalia a organizat o petrecere de ziua ei, deși țara se confruntă cu un nou val de Covid-19

Casa Regală Olandeză a cerut scuze public după ce Prințesa Amalia, moștenitoarea tronului Țărilor de Jos, a invitat 21 de persoane la petrecerea organizată de ziua ei de naștere, în ciuda faptului că autoritățile le-au recomandat cetățenilor să nu se întâlnească în grupuri mai mari de patru persoane.
Prințesa Amalia, care va moșteni tronul de la tatăl său, Regele Willem-Alexander, a împlinit 18 ani pe 7 decembrie și a organizat o petrecere la unul dintre palatele reședință ale familiei. 

Numărul noilor cazuri de Covid-19 a crescut semnificativ în Olanda, iar guvernul le-a recomandat cetățenilor să nu se întâlnească în grupuri mai mari de patru persoane.

Citește și: 
Matthew McConaughey i-a mărturisit lui Reese Witherspoon că a fost prima vedetă de care s-a îndrăgostit, după ce a văzut-o în filmul „Man In the Moon”


Moștenitoarea tronului a anulat în ultima clipă o petrecere ce ar fi trebuit să se desfășoare în interior, pe care a înlocuit-o cu una ceva mai restrânsă, organizată la exterior, în grădina palatului, a scris prim-ministrul Mark Rutte într-o declarație pentru Parlament, potrivit Daily Mail.


Evenimentul vine într-o perioadă dificilă pentru sistemul medical din Țările de Jos, unde spitalele nu mai fac față noilor cazuri de Covid-19 și există îngrijorări cu privire la varianta Omicron.

Restricțiile au fost impuse la nivel național, printre care distanțarea socială și închiderea mai devreme a restaurantelor și a magazinelor care nu vând produse esențiale.

Evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori, iar oamenilor li s-a recomandat să nu invite mai mult de patru persoane la întâlniri și reuniuni.

„Familia s-a străduit să trateze cu responsabilitate regulile impuse de pandemie cu această întâlnire care a avut loc în aer liber”, a scris Rutte în documentul adresat Parlamentului.
„Oaspeților li s-a cerut să își facă un test. Toți erau vaccinați.
S-a dorit ca ei să păstreze o distanță acceptabilă”, a adăugat Rutte.

Potrivit publicației De Telegraaf, citată de Daily Mail, petrecerea a avut loc în grădina palatului regal Huis Ten Bosch din Haga, una dintre cele trei reședințe oficiale ale monarhului.

În grădină au fost plasate două pavilioane deschise, lipite de casa din grădina palatului, care au avut rolul de a-i proteja pe oaspeți de ploaie.

Surse au declarat pentru publicația olandeză că au participat aproximativ o sută de persoane, însă guvernul a susținut că au fost invitate 21 de persoane, spunând că nu s-au prezentat toate.

Petrecerea este cea mai recentă gafă dintr-un șir de greșeli comise de casa regală în timpul pandemiei și care i-au afectat popularitatea.

În octombrie 2020, membrii familiei regale au fost nevoiți să scurteze o vacanță în Grecia după ce detalii ale vacanței au devenit publice.
Numeroase voci au criticat decizia familiei de a pleca în vacanță, în condițiile în care populația a fost sfătuită să nu plece din țară.

Familia Regală a comandat, de asemenea, un iaht în valoare de două milioane de euro, potrivit De Telegraaf, ceea ce a provocat nemulțumiri având în vedere faptul că țara se confruntă cu efectele pandemiei.

O fotografie din timpul Campionatului European de Fotbal de vara trecută îl arată pe Regele Willem Alexander fără mască de potecție, salutând un grup de microbiști pe stradă.

Sondajele au arătat că aceste incidente au dus la scăderea popularității familiei regale în întreaga țară.


Amalia, care este moștenitoarea tronului olandez, a ajuns pe  prima pagină a ziarelor în luna iunie a acestui an, când a anunțat că renunță la dreptul ei de a primi un venit anual de 1,6 milioane de euro.

Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și Regina Maxima au împreună trei fiice - Prințesa Amalia (18 ani), Prințesa Alexia (16 ani) și Prințesa Ariane (14 ani).

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
16 Decembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod