EXCLUSIV Meryem Uzerli, actriţa principală din „Suleyman Magnificul“: „Dacă sultanul nu o mai iubea, consecinţele erau dezastruoase pentru Hurrem“

Serialul turcesc „Suleyman Magnificul“ a devenit un adevărat fenomen, toată lumea, de la oameni de rând şi până la vedete, vorbind despre Hurrem şi Suleyman.

Actriţa Meryem Uzerli (29 de ani), cea care o interpretează pe Hurrem, a acceptat să acorde un interviu, în exclusivitate, pentru eva.ro.

Cum ai luat decizia de a participa la castingul pentru rolul lui Hurrem?

Într-adevăr a trebuit să mă gândesc serios după ce am primit răspunsul că am câştigat castingul, pentru că filmarea presupunea să mă mut cu totul pentru o perioadă nedeterminată în Turcia. Am luat cea mai bună decizie, pentru că acest rol mi-a schimbat viaţa. Hurrem a fost pentru mine o trambulină profesională fantastică. Dar şi un personaj cu lumini şi umbre, căruia mi-a plăcut teribil să-i dau viaţă.

Cum s-a schimbat viaţa ta după ce serialul „Suleyman Magnificul“ a devenit cunoscut la nivel mondial?

Am devenit cunoscută într-un timp foarte scurt în mai multe ţări  datorită acestui serial. Publicul din România mă cunoaşte mulţumită acestui rol. Am ajuns în Turcia, datorită personajului Hurrem, am cunoscut oameni minunaţi aici, mi-am făcut prieteni foarte buni, viaţa mea s-a schimbat foarte mult, într-adevăr. Dacă ies pe stradă, invariabil vin oamenii la mine să mă întrebe ceva despre Hurrem, despre serial...  

Cât de mult te identifici cu personajul pe care-l interpretezi?

La filmări mă transform în Hurrem. Am citit foarte multe despre perioada în care trăia, despre viaţa ei, am stat de vorbă cu consultanţii pe istorie care mi-au explicat statutul ei în harem, m-am pus în locul ei şi a ieşit ceea ce aţi văzut la televizor. Cred că am reuşit să construiesc un personaj credibil.

Mă identific mult cu ea când vine vorba de dragostea faţă de familie, de sensibilitate, de puterea de a lua decizii rapide şi radicale. Dar nu aş putea să fiu atât de crudă cum era ea în anumite momente. Din păcate pentru ea, vremurile în care trăia şi pericolele la care ea şi copiii ei erau expuşi o făceau să se comporte astfel.



Crezi că Hurrem l-a iubit cu adevărat pe Suleyman sau era doar obsedată de putere şi credea că în acest fel va putea conduce un imperiu atât de mare?

Da, cred că Hurrem a fost îndrăgostită şi l-a iubit cu adevarăt pe Suleyman. În acelaşi timp, ea era motivată şi de nevoia de influenţă,  puterea ei deriva practic din cea a bărbatului iubit. Dacă interesul lui Suleyman pentru ea s-ar fi diminuat, consecinţele pentru ea şi pentru viaţa copiiilor ei ar fi fost dezastruoase. De aceea trebuia să-l farmece în permanenţă pe sultan, era şi o chestiune de supravieţuire în acele vremuri tulburi.

Ce relaţie ai cu Halit Ergenc, actorul care îl interpretează pe Suleyman, în spatele camerelor de filmat?

Suntem colegi şi prieteni. E un actor minunat, un profesionist de la care ai numai de învăţat. E un actor care te inspiră să dai tot ce ai mai bun. Vrei să fii la înălţimea lui.

Ne petrecem foarte mult timp împreună pe platourile de filmare, practic colegii mei, fie că e vorba de actori, de scenarişti, regizori, de cameramani, echipa de la machiaj, creatori de costume, sunt pentru mine ca un fel de a doua familie. Ei mi-au fost alături în primele luni de filmare. Abia vorbeam turceşte, mă rupsesem de familie, de prieteni... Au ştiut să mă înţeleagă şi să-mi fie alături.

NOTĂ: Preluarea acestui articol se poate face numai cu menţionarea sursei prin link valabil

23 Aprilie 2013
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anamaria Pteancu pe 30 Ian 2014, 16:26
    MERYEM UZERLI

    AS FACE ORICE CA SA O VAD PE MERYEM IN PERSOANA TE ADORRRRRRR MERYEM UZERLI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • Anamaria Pteancu pe 30 Ian 2014, 16:23
    IMI PLACE FOARTE MULT DE MERYEM UZERLI

    O iubesc , imi place foarte mult cu joaca . Sunt cel mai mare fan . Am aproape toate lucrurile cu Meryem.. Imi place foarte mult filmul ,, SULEYMAN MAGNIFICU " Ma uit in fiecare luni si marti la el . Unii imi zic ca seaman un pic cu MERYEM!!

    0
    0

  • eu pe 8 Mai 2013, 20:27
    super

    asta este istoria,acum ce nu se ucid fratii intre ei,interesant filmul.mai ales cand stii ca asa ceva a fost,sunt mai norocoasa ca am putut urmari 98 de serii pe internet in limba rusa si tot astept s-a vad si urmatoarele serii

    3
    1

  • elena pe 24 Apr 2013, 21:34
    raspuns ilona

    acest serial ti se pare plin de cruzime si de alte fapte oribile?pai stai sa vezi "urzeala tronurilor" pe HBO si atunci Suleyman ti se va parea o poveste numai buna seara inainte de culcare

    2
    1

  • marin pe 24 Apr 2013, 18:51
    o porcarie

    Acest serial este o porcarie ce denatureaza istoria .Suleyman este un om vulnarabil (in film ) martor la tot felu de intrigi feministe dar realitatea este alta

    2
    6

  • Ralu pe 23 Apr 2013, 17:02
    Serial

    Aaaa...Prima oara cand am vazut serialal Muhtesem Yuzyl (Suleyman Magnificul) Nu prea imi placea , mi se parea ca e vorba numai de razboi , numai de Suleyman .Apoi am devenit din ce in ce mai curioasa. Imi placeau rochiile sultanelor , podoabele cu care isi impodobeau parul ... Accesoriile ... . Acum ma uit in fiecar luni-marti la serial . In el poti observa cum erau facute palatele pe atunci .... Cum se traia , ce trebuia sa faci ca sa supravietuiesti...Iubesc serialul , pacat ca al 3 sez . Va incepe tocmai in toamna :| .

    6
    2

  • Alex pe 23 Apr 2013, 15:10
    ptr ilona

    " f.f.f.multa cruzime"???? se vede ca n-ai citit niciun pic de istorie a Frantei sau Angliei, sa vezi acolo omoruri, promiscuitate, ghilotinari, etc. La carte, fetita!

    11
    1

  • Andrei pe 23 Apr 2013, 13:20
    Hurrem

    Bravo Hurrem esti cea mai buna in acest domeniu!!!

    17
    1

  • ilona pe 23 Apr 2013, 10:36
    film

    da, este interesant serialul, difera mai mult prin aceste toalete specifice epocii, in rest prea putina istorie, f.f.f.multa cruzime, care merge pina la extrem......la inceput am urmarit citeva episoade dar nu am mai rezistat.....numai cearta intre cadine.....nu, nu-l mai urmaresc.....

    3
    13

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod