Dosar Eva. Moartea actriței Natalie Wood, accident sau crimă?

Cadavrul actriței a fost găsit plutind în apele din largul insulei californiene Catalina, pe 29 noiembrie 1981. Ea plecase într-o plimbare cu iahtul, alături de soțul său, Robert Wagner, și de oaspetele lor, actorul Christopher Walken. Ultima dezvăluire aruncă o nouă lumină asupra acestui caz: Natalie i-a surprins pe cei doi în timpul unei scene de sex, pe vas, iar acest incident i-a adus moartea.

Moartea actriței Natalie Wood rămâne învăluită în mister, în pofida tentativelor făcute de-a lungul a trei decenii de a lămuri ce s-a întâmplat în acea croazieră din noiembrie '81. Una dintre figurile legendare ale Hollywoodului a dispărut în condiții neclare, iar anchetatorii nu au reușit să explice cu argumente imbatabile cum a ajuns celebra actriță să se înece în apele oceanului.


Autoritățile au redeschis cazul în 2011, după ce căpitanul ambarcațiunii, Dennis Davern, a recunoscut că a mințit în primele sale declarații pe care le-a dat autorităților, iar un nou raport al Procuraturii, publicat în ianuarie anul acesta, susține că actrița avea mai multe leziuni la nivelul feței și în mai multe zone ale corpului, care ar fi fost produse înainte ca ea să se înece.

O teorie senzațională

Tabloidul american National Enquirer susține acum că deține mărturia unui salvamar care sugerează că Robert Wagner și actorul Christopher Walken, invitatul lor în acea excursie fatidică, au fost surprinși în timpul unui act sexual, iar acest lucru a declanșat o serie de evenimente care au dus la moartea actriței. "Wagner și Walken erau angajați într-o activitate sexuală în cabina vasului (...) atunci când doamna Woods i-a găsit împreună... au dat-o la o parte (...) a fost pentru ultima oară când a fost văzută în viață", este mărturia scrisă, pe alocuri neinteligibilă, citată de publicația americană.



Dacă această versiune va fi luată în considerare, ar putea arunca o altă lumină asupra acestui caz care a rămas nedeslușit timp de 31 de ani. Teoria avansată de Enquirer trebuie însă privită însă cu reţinere, până la prezentarea probelor, ţinând cont că reputaţia acestui tabloid este îndoielnică.

Ancheta a fost redeschisă după 31 de ani

Investigația inițială a stabilit că moartea actriței Natalie Wood s-a datorat căderii accidentale în ocean, dar autoritățile au redeschis cazul acum doi ani, după ce căpitanul iahtului, Dennis Davern, a recunoscut că a dat declarații false. Acesta susține acum că Woods și Wagner s-au bătut cu câteva ore înainte de descoperirea cadavrului.

Un nou raport, emis în ianuarie de Institutul medico-legal din Los Angeles, a adâncit și mai mult misterul care înconjoară moartea actriţei. Documentul, solicitat după redeschiderea anchetei, în noiembrie 2011, susţine că actriţa americană a suferit o serie de răni înainte de a muri înecată.

Natalie Wood, pe atunci în vârstă de 43 de ani, a fost descoperită înecată pe 29 noiembrie 1981, în timpul unei croaziere cu iahtul, în apropiere de Insula Catalina din golful oraşului Los Angeles. La bordul ambarcaţiunii se mai aflau cel de-al doilea soţ al actriţei, actorul Robert Wagner, şi actorul Christopher Walken, un prieten al cuplului.



O "reevaluare" a raportului Institutului medico-legal, datat din mai 2012, dar făcut public abia la începutul acestui an, reaminteşte că cei trei actori au ajuns în stare de ebrietate pe iahtul cuplului, "Splendour", după ce au luat cina pe insulă, şi că au continuat că bea alcool şi după ce au ajuns la bord.
Căpitanul vasului, Dennis Davern, a remarcat absenţa actriţei Natalie Wood în jurul miezului nopţii, dar a crezut iniţial că aceasta s-a întors pe insulă cu barca de salvare.
Robert Wagner a contactat serviciile de urgenţe în jurul orei 01.30, iar trupul neînsufleţit al soţiei sale a fost descoperit în ocean, la mai puţin de 200 de metri de ţărm.

În noul raport, publicat integral în ziarul Los Angeles Times, autorul său afirmă că anumite răni descoperite pe corpul actriţei nu erau neapărat provocate de un accident precum căderea (în apă) de pe un iaht sau dintr-o barcă. "În contextul prezenţei echimozelor recente pe antebraţul drept, încheietura stângă şi pe cot, expertul nu poate exclude ipoteza potrivit căreia o serie de cauze non-accidentale ar fi putut să provoace acele răni", se afirmă în raport.
În consecinţă, cauza morţii actriţei a fost modificată, fiind calificată drept "înecare şi alţi factori nedeterminaţi". Iniţial, decesul actriţei fusese catalogat "moarte accidentală".



Căpitalul Davern, care a scris şi o carte despre acest subiect în 2009, a spus că Natalie Wood a avut o dispută violentă cu soţul ei înainte să dispară şi că Robert Wagner a aşteptat prea mult înainte de a anunţa serviciul de urgenţe.

Wagner s-a încăierat cu soția lui

Natalie Wood şi cel de-al doilea ei soţ, Robert Wagner, au decis să-şi petreacă weeekend-ul de după Ziua Recunoştinţei din 1981 la bordul iahtului lor de agrement "Splendour", în compania unui invitat, actorul Christopher Walken, potrivit anchetei originale.
Ei au mâncat într-un restaurant de pe chei, înainte de a urca la bordul iahtului pentru a ciocni un pahar, în momentul în care o dispută violentă a izbucnit între Robert Wagner şi Christopher Walken. Natalie Wood a plecat de pe puntea vasului, îndreptându-se spre cabina principală, dar, când Richard Wagner a intrat în cabină, la puţin timp după incident, când cei doi bărbaţi se calmaseră, actriţa nu era acolo. Ea a urcat din nou pe punte, pentru a lansa la apă o barcă pneumatică. Actriţa a fost găsită ulterior înecată.

Wagner le-a spus anchetatorilor că Natalie, care nu ştia să înoate, a căzut în apă. Actorul american, acum în vârstă de 82 de ani, a recunoscut că s-a încăierat cu soția lui în noaptea de 28 noiembrie 1981, dar a susținut că ea nu se afla în cabina sa când el e venit să se culce. El spune că nu a avut nimic de-a face cu moartea actriței, însă se simte responsabil că nu a căutat-o imediat când a văzut că lipsea.

În sângele actriţei a fost găsită o cantitate de alcool de 0,14%, aproape dublu faţă de limita legală permisă la volan. De asemenea, în organismul ei au fost găsite urmele unor medicamente de combatere a greţurilor şi a unui calmant.

Un caz fără acuzați

Wagner nu a fost considerat suspect de Poliţia din Los Angeles. Anchetatorii nu au găsit nicio dovadă care să sprijine ipoteza comiterii unei crime, aşa că nu au pus sub acuzare nicio persoană.

Cu toate acestea, Robert Wagner a refuzat să stea de vorbă cu inspectorii de poliţie care au redeschis ancheta, argumentând că a răspuns deja tuturor întrebărilor acestora. John Corina, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Los Angeles, a dezvăluit pentru ziarul Los Angeles Times că actorul american a refuzat să colaboreze cu inspectorii de poliţie însărcinaţi cu noua investigaţie. "Am încercat să luăm legătura şi cu avocatul lui, dar cererea noastră a fost respinsă", a precizat oficialul.



Avocatul lui Wagner a declarat că redeschiderea anchetei reprezintă doar "un senzaţionalism pur" şi o "exploatare" a celei de-a 30-a comemorări a morţii actriţei Natalie Wood. El a spus că Robert Wagner "a cooperat pe deplin în aceşti ultimi 30 de ani în ancheta asupra înecului accidental al soţiei sale, în 1981" şi că "atunci când (actorul) a fost chestionat de multe ori de biroul de poliţie din Los Angeles, el a răspuns la toate întrebările". Avocatul a subliniat că, "după 30 de ani de anchetă, Robert Wagner şi fiicele sale nu mai au nimic interesant de adăugat pentru această anchetă nouă".

Sora actriței îl acuză pe Wagner că și-a lăsat soția să moară

Dennis Davern a declarat anul trecut în emisiunile "48 Hours" şi "Today" că i-a auzit pe Wagner şi Wood certându-se în toiul nopţii şi crede că soţul actriţei este responsabil pentru moartea ei. El a spus că după ce Natalie a plecat la culcare, a auzit în continuare o ceartă în cabina ei, inclusiv câteva zgomote ce păreau a fi niște lovituri.

Pe de altă parte, Lana Wood, sora mai mică a vedetei, i-a spus scriitoarei Suzanne Finstad că acesta a sunat-o în timp ce era beat și a povestit că Wagner a lăsat-o pe Natalie să se înece. "Mi-a zis că Wagner ar fi împins-o, iar ea a căzut peste bord. Dennis s-a panicat, dar el i-a zis: <<Las-o acolo. Să-i dăm o lecție.>>. Dennis a spus că era foarte speriat, iar el (Wagner) stătea şi bea mai departe. I-a spus: <<Hai să o scoatem>>, dar Wagner era atât de nebun, încât l-a făcut să amuţească şi să aştepte un răspuns, până când toate zgomotele au încetat", a declarat sora actriţei.

 

Davern n-a crezut că Wagner vrea s-o lase pe Natalie să moară, dar acesta n-a sărit în ajutorul ei, crede Lana.

Natalie Wood - "Splendoare în iarbă"


Fiica unor imigranţi ruşi din San Francisco, Natalie Wood, al cărei nume real era Natalia Nikolaevna Zakharenko, a fost un copil-vedetă, transformat în ingenua preferată a camerelor de filmare şi apoi într-o actriţă versatilă, delicată şi naturală, notează agenţia Mediafax.

Ea s-a remarcat în filmele "Penelopa/ Penelope" (1966), "Căutătorii/ The Searchers" (1956), "Cash McCall" (1960), "Rebel fără cauză/ Rebel without a Cause" (1955), "Poveste din cartierul de Vest / West Side Story" (1961), "Splendoare în iarbă/ Splendor in the Grass" (1961), "O idee genială/ Brainstorm" (1983) - ultimul ei lungmetraj.

Foto: AFP/Mediafax, Hepta, Daily Mail

5 Mai 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod