Frumuseţe: Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru primele zile cu soare

Anotimpul cald a sosit! Iar această revenire ne bucură nespus, mai ales dacă ne gândim la zilele în care vom sta la plajă sau la piscină şi vom căpăta o nuanţă frumoasă de bronz. Însă, tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială înainte să-l expunem la soare. Aşa că, este bine să-l pregătim pentru primele zile de plajă.

Anotimpul cald a sosit! Iar această revenire ne bucură nespus, mai ales dacă ne gândim la zilele în care vom sta la plajă sau la piscină şi vom căpăta o nuanţă frumoasă de bronz.

Însă, tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială înainte să-l expunem la soare. Aşa că, este bine să-l pregătim pentru primele zile de plajă.

Exfoliază

Dacă vrei să te bronzezi frumos şi cât mai uniform ai nevoie de exfoliere. Doar aşa poţi să îndepărtezi celulele moarte care ar da un aspect neplăcut tenului tău bronzat. Însă, este foarte important să nu-ţi exfoliezi tenul cu o zi înainte de plajă, ci cu cel puţin 2-3 zile. Astfel, pielea ta nu se va irita după o zi de plajă. De asemenea, bronzul va rezista mult mai mult.

Dacă vrei un exfoliant natural, poţi să foloseşti mălai sau zahăr brun amestecat cu miere de albine sau smântână. Pasta care rezultă este un gomaj din ingrediente naturale, foarte eficient. Întinde compoziţia pe toată faţa şi masează prin mişcări circulare. După ce ai terminat, clăteşte faţa cu apă.

Hrăneşte

Un ten hidratat şi hrănit va căpăta un bronz mult mai frumos şi mai rezistent. Aşa că, înainte cu câteva zile de plajă este bine să apelezi la un program special de îngrijire cu creme puternic hidratante, dar şi măşti hrănitoare.

Pentru o mască naturală, ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata.

O altă mască foarte bună pentru tenul tău este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

Nu uita că înainte de a-ţi aplica o mască trebuie să-ţi cureţi bine tenul şi gâtul. Masca se ţine pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor, circa 30 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.

Dacă tenul tău este unul uscat şi sensibil, poţi să foloseşti uleiuri naturale. Uleiul de argan, de migdale sau de cocos sunt foarte indicate pentru tenul uscat. Se aplică pe piele ca atare sau ca ingredient în produsele cosmetice. Sunt bune emoliente pentru pielea uscată. Tot ce ai de făcut este să aplici câteva picături de ulei pe pielea curată, înainte de culcare, iar pielea ta va arăta mult mai bine.

Nu uita de protecţie

Chiar dacă în această perioadă soarele nu este foarte puternic ai nevoie de protecţie. Nu uita de cremele care te protejează de razele UV. Doar cu ajutorul lor ridurile sau petele cutanate vor sta departe de tenul tău.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod