Din ce fac vedetele bani?

Oana Zavoranu, banii vin de la cimitir


A intrat in viata publica o data cu emisiunea pe care o prezenta la inceputul anilor 2000 la televiziunea publica. Putini stiu, insa, ca Oana Zavoranu provine dintr-o familie cu state vechi in lumea afacerilor din Romania. Dupa decesul tatal sau adoptiv, Nicolae Zavoranu, Oana si mama ei au mostenit o avere de circa 5 milioane de euro. In afara spatiilor comerciale pe care le detine, a proprietatilor, vedeta a mostenit si cimitirul Eternitatea. Aici, un loc de veci costa... 1600 de euro. Asadar, dupa cum se poate vedea, banii se fac din orice, initiativa si imaginatie sa fie.

George, matele sunt la putere?


Asa s-ar putea spune, daca tinem cont de faptul ca fostul component al trupei Body&Soul a castigat anul trecut 1 milion de euro din afacerea cu mate.

Dupa ce proiectul muzical Body&Soul nu a mai avut succes, George s-a reorientat. Acum 4 ani s-a implicat in afacerea familiei, "Inorogul", care exista pe piata din 1994. Principalul obiect de activitate al companiei consta in comercializarea matelor de oaie, porc si vita. Profitul de anul trecut, 1 milion de euro, a sfidat criza si i-a permis afaceristului sa se extinda.

"Profitul de anul trecut l-am investit. Am cumparat inca trei spatii tot in comuna Filipestii de Padure, pe care am platit 500.000 de euro. Amenajarile, canalizarile si instalatiile ma mai costa inca 600.000. Acum am 120 de angajati, dar voi ajunge la 300, care vor lucra in trei schimburi", a declarat George, pentru Click.

Peter Imre, un exemplu pentru afaceristii de astazi...


"Face bani din piatra seaca", un proverb perfect valabil in cazul afaceristului, unul dintre cei mai importanti oameni in cadrul companiei americane Philip Morris. Pe vremea cand si daca spuneai "Buna ziua" pe strada, ridicai semne de intrebare si erai verificat din cap pana in picioare, Imre reusea sa achizitioneze tigari din shop-urile cu produse de lux, adresate cu precadere diplomatilor si persoanelor straine, si sa le vanda cu 15 - 20 lei pachetul.

Si, ca sa fie ilegalitatea si mai mare pentru vremurile respective, actualul om de afaceri aducea din Ungaria produse complet interzise la noi: sterilete si anticonceptionale.

"Faceam des drumul spre Budapesta de unde aduceam anticonceptionale si sterilete. Tin minte ca aveam niste "ciorapi de... contrabandist" lungi de la glezna pana la genunchi in care ascundeam steriletele. Erau destul de scumpe pe vremea aia, in jur de 1000 de lei, pentru ca se gaseau greu, asa ca daca vindeam patru reuseam sa castig cat salariul unui profesor universitar, care nu avea mai mult de 4000 de lei", povestea, la un moment dat, pentru Unica.ro, omul de afaceri.

Ai avea curaj sa te inhami la o astfel de afacere?

17 Februarie 2010
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maxOutlet pe 26 Apr 2010, 00:58
    calvin klein , diesel, guess, miss sixty, lacoste

    w w w. m a x O u t l e t . r o - Haine, Incaltaminte si Accesorii Αutentiсe din ultimele colectii la pret de Οutlet in ambalaj original cu insemnele brandului respectiv , etiсhete, holograma sau certificat de autenticitate, si acte de provenienta! LAСOSTE , СALVΙN ΚLEΙN , GUESS, ENERGIE , DІESEL , DSQUARED2 , MISS SIXTY -> CONVINGE-TE SI TU !

    0
    0

  • g.nicoleta33 pe 27 Mar 2010, 13:13
    gabriela

    daca nu muncim nu avem cum m-am desfacut de afacere sufar foarte mult am 2 ani de suferinta si bani yok

    0
    0

  • oana029 pe 17 Mar 2010, 15:04
    ;)

    eu m-am inscris pe antispam imi plac mult filmele multumesc pt recomandari

    0
    0

  • XCristina pe 28 Feb 2010, 15:06
    exagerati, nimic altceva! ma refer la unii care posteaza comentarii

    observ cum "vedetele" explica dezvoltarea afecerii/ afacerilor pe care le detin si nimic mai mult. de unde percepeti atata lauda?!

    0
    0

  • EPISTOLEpentruZEUS pe 27 Feb 2010, 15:01
    tot vedetele vs. banii

    oh, dar si cat de multi altii sunt care au bani si scot ochii tuturor cu asta...

    0
    0

  • cane beatrice pe 19 Feb 2010, 12:22
    Vedetele vs.Banii

    Cunosc persoane care au bani si nu se lauda atata.

    0
    0

  • ileana.voicu pe 18 Feb 2010, 12:43
    @Miruna

    Buna ziua. Multumesc pentru atentionare. Am facut modificarile. O zi buna

    0
    0

  • miruna pe 18 Feb 2010, 12:27
    limba romana, nu roamana

    Imi cer scuze, am facut si eu un typo. De aceea este nevoie de corector. :)

    0
    0

  • miruna pe 18 Feb 2010, 12:25
    corector limba roamana

    "Sunt persoanele publice care se plimba in masini de zeci de mii de euro, isi petrec vacantele in cele mai luxoase locuri de lume, au intotdeauna mai mult de doua carduri la ei si niciodata cash, vorbesc de criza, dar nu i-au simtit efectele. " Acesta fraza contine doua greseli: locuri DIN lume ("de lume"- este o locutiune, nu are ce cauta in contextulnostru) si persoane publice etc etc care au mai mult de doua carduri la ELE (ele, persoanele de care vorbim, nu ei, care ei?).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod