O baie exotica, moderna, clasica sau hippie sic?

Afla cum sa iti decorezi, cu un buget mic, aceasta incapere
Iti doresti o baie feminina, simpla, plina de farmec si rafinata, in care sa iti faca placere sa petreci timpul. Poti alege un joc de culori (de exemplu, bleu turcoaz pentru lemnarie si rosu inchis pentru pereti), un decor "maroc modernizat", obiecte sanitare de epoca, un covor din bumbac pe pardoseala de ciment care imita marmura, tablouri in stil budoar, perdele de in care incalzesc finisajele reci... Cu ajutorul acestora creezi o ambianta speciala, intima si rafinata in baia ta, intr-un spirit foarte personal.
Poti da o raita pe la anticari si prin targuri, unde poti gasi obiecte pline de sarm.

Pentru a da personalitate incaperii, poti utiliza culori contrastante si luminoase, cum ar fi verdele aprins si/sau portocaliul luminos pentru pereti. Daca vrei o baie in stil oriental, foloseste culoarea "rosu Marrakesh" pe pereti - confera incaperii o ambianta dulce si intima. Pentru pardoseala, alege un parchet din lemn de pin tratat pentru a rezista la apa, iar pentru protectie, in fata spalatorului pune un covor mare, vechi.

O baie ca un salonas

Daca ai cateva antichitati, poti crea un decor foarte rafinat: o masuta veche, un scaun de pe care a cazut vopseaua, pe care il imbraci cu o husa din creton imprimat (o idee ingenioasa care face sa se evite tapiteria, adesea costisitoare), o oglinda mare (pentru a da senzatia de spatiu generos), poate un tablou recuperat din podul bunicii si cateva boluri din ceramica.

O cada pe picioare ar fi perfecta.
O personalizezi cu ajutorul catorva tuse de vopsea. Peretii in culoarea ciocolatei cu lapte si podeaua alba accentueaza impresia de delicatete care se degaja din aceasta incapere. Vopsirea podelei este o solutie buna pentru protejarea impotriva umezelii.

Daca iti doresti o baie clasica, poti alege una confortabila ca un salon, cu peretii de un albastru vaporos, care ofera incaperii o atmosfera de moliciune delicata, potrivita odihnei. Deasupra spalatorului, pentru sublinierea stilului acestei sali de baie, asaza o oglinda mare si veche, cu rama aurie, vopsita la un anticar.

O baie hippie sic...

O minunatie in culori "acidulate", o incapere seducatoare si vesela. Vopseste peretii cu o nuanta bleu-verzui acid si mobilierul in galben sau in albastru cu tenta de verzui.
Cativa cactusi iti pot decora cu umor aceasta baie vesela, vopsita in culori elegante.

Poti imbina inspiratia anilor '50 cu traditia marocana in decorarea salii de baie, apeland la simplitate si discretie. Foarte grafica, aceasta baie poate fi tapetata in intregime cu un motiv ornamental din carouri negre si albe din ciment.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod