Coșmarul lui Huidu: A fost dat în judecată la CEDO de soţia uneia dintre victime

Accidentul din octombrie 2011, soldat cu trei morți, continuă să-l urmărească pe fostul "cârcotaș". Sentința de patru ani de închisoare cu suspendare primită de Șerban Huidu a determinat-o pe soția uneia dintre victime să depună plângere la CEDO. Femeia vrea ca realizatorul radio să ajungă după gratii pentru fapta sa.
Elena Balog, al cărei soţ, Ştefan Lungu Balog, a murit în accidentul rutier provocat de Şerban Huidu, a depus plângere împotriva fostului realizator TV la CEDO. Femeia nu este de acord cu sentința Curții de Apel Braşov, prin care Huidu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare. Ea cere ca realizatorul radio să fie închis pentru accidentul soldat cu trei morţi, produs în octombrie 2011, în zona localităţii Timişul de Sus, din judeţul Braşov, informează ziarul Libertatea.

În mai 2012, Şerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. În urma coliziunii provocate de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firmă din Braşov.

În februarie anul acesta, fostul "cârcotaș" a primit o pedeapsă majorată, de la doi ani de închisoare cu suspendare la patru ani, tot cu suspendare.
În plus, el a primit interdicţia de a urca la volan pentru o perioadă de şase ani. 

Pe de altă parte, și despăgubirile acordate de instanță au nemulțumit familiile victimelor, scrie Libertatea. Magistraţii de la Curtea de Apel au decis ca soţia lui Ştefan Lungu Balog să primească daune morale de 120.000 de euro şi materiale de 5.500 de lei, reprezentând cheltuieli cu înmormântarea, şi 5.000 de euro, reprezentând contravaloarea mașinii Dacia Logan distrusă în accident. Totodată, fiul lui Ştefan Lungu Balog a obţinut în instanţă daune morale în valoare de 120.000 de euro.
 
După pronunțarea sentinței, rudele victimelor accidentului au declarat că pedeapsa este nedreaptă.
"Nu-mi vine să cred, nu mai avem ce să facem", a spus fiul lui Ştefan Lungu Balog, una dintre victimele accidentului produs de Şerban Huidu.

Decizia magistraților este definitivă în sistemul de justiție din România, iar singura cale de atac a rămas Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de la Strasbourg. 
 
 

Șerban Huidu nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunţării sentinţei. El a declarat pe 24 octombrie 2011 că se retrage din viaţa publică și de la pupitrul emisiunii care l-a făcut celebru. "Nu voi mai apărea în prim plan la Cronică şi asta din respect pentru victimele cumplitului accident. Nu am susţinut niciodată că sunt fără pată, dar reacţia unor colegi de presă m-a lăsat fără grai.
Vă rog să înţelegeţi că Şerban Huidu nu se agaţă de statutul de persoană publică şi că niciodată nu a făcut acest lucru"
, a scris atunci el pe blogul său. 
La un an şi jumătate distanţă, Huidu a apărut din nou în câteva cadre TV, difuzate în martie la emisiunea "Cronica cârcotașilor".

La mijlocul lunii mai, în timpul unui material despre Ozana Barabancea, difuzat la postul de radio Kiss FM, Șerban Huidu a făcut, împreună cu Mihai Găinuşă şi de Dezbrăcatu', câteva remarci nepotrivite la adresa cântăreţei de operă. Subiectul a fost deshis de Găinuşă, care a comentat o fotografie cu Ozana la plajă. Acesta a afirmat că profesoara de canto merge în continuare la piscină şi îşi etalează formele, după ce a slăbit 40 de kilograme, iar Huidu a intervenit: "Aoleuuu...
și noi ce vină avem?!"
, a spus el, intrând în "jocul" lansat de Găinușă, care a pomenit despre un documentar de la Discovery cu balene eșuate.


Foto: Mediafax


Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 August 2013
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marcu pe 13 Aug 2013, 16:15
    Montenegru

    Vorbiti putin si despre accidentul din Montenegru. Tot ucidere din culpa, dar cu 20 de morti.

    0
    0

  • elena pe 2 Aug 2013, 09:20
    Pentru Kiki

    Nu sunteti drepti si nici realisti. Daca sunteti soferi, ar trebui sa fiti constienti ca oricui i se poate intampla o nenorocire ca a lui Huidu. NU ESTE UN CRIMINAL, ce naiba, nu a dat cu cutitul in nimeni si nici nu tras cu pistolul. E o tragedie, are vina, dar de aici si pana la a-l blama in felul asta e prea mult. Se intampla tragedii pe sosele tot timpul. Eu cred ca familiile victimelor profita de faptul ca e persoana publica si incearca sa obtina mai multe avantaje. Pacat, cred ca e o profanare pentru memoria victimelor.

    3
    0

  • . pe 1 Aug 2013, 12:53
    .

    in Romania e inevitabil sa ajungi la cedo. doar acolo se mai face dreptate.

    1
    2

  • cristinalex pe 1 Aug 2013, 12:43
    titlu

    " COSMAR " ???? cum puteti spune " Cosmarul lui HUIDU " ??!! a lui Huidu este cosmarul sau al familiilor victimelor ?! hm, chiar va suna bine ?!?

    2
    3

  • kiki pe 1 Aug 2013, 12:35
    dreptate?!

    Acest personaj a fost totdeauna un pericol pe sosele-ca si pe partie-,si daca a nenorocit atatia oameni primeste DAUNE MORALE in valoare de 120000 E ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si familiile distruse sa se multumeasca cu asta si sa-si boceasca mortii in tacere?! Si sa il auda la Radio pe nemernic,si in curand poate sa-l si vada iar la TV ?! CE JUSTITIE E ASTA,IN CE TARA TRAIM, CINE NE APARA de criminali,hoti,excroci...?

    2
    3

  • Dana pe 1 Aug 2013, 10:46
    Chiar asa?

    Nu imi vine sa cred ce citesc. Sotia victimei l-a dat in judecata pe Huidu la Curtea Europeana a Drepturilor Omului la HAGA...... Pe bune????? Sigur nu la Strasbourg? Sigur l-a dat in judecata pe Huidu si nu a depus o plangere impotriva statului roman? Voi sunteti seriosi? Verificati macar putin informatiile astea sau dati doar copy/paste si propagati ineptiile altora? Uite asa sunt dezinformati oamenii si pe urma au impresia ca se pot duce la CEDO la Haga sa dea in judecata soferul pentru un accident de masina.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod