Ce şanse are Andreea Marin să nască la 41 de ani? Ce spun experţii?

Diva surprizelor îşi doreşte cu disperare un copil şi cu cel de-al treilea soţ, dar sarcina după o anumită vârstă nu mai e atât de uşoară.

Vedeta se apropie de 41 de ani. S-a căsătorit pentru a treia oară cu medicul turc Tuncay Ozturk, mult mai tânăr decât ea, în vârstă de 28 de ani.

După divorţul de Ştefan Bănică Jr., Andreea Marin a reuşit să-şi refacă viaţa destul de rapid. Din căsnicia cu starul rock are o fiică de opt ani la care ţine foarte mult, dar doreşte cu disperare să mai facă un copil. Şi asta, probabil, pentru că-l iubeşte mult pe actualul soţ şi şi-a propus să-l transforme şi-ntr-un tată fericit.

„Vreau să mai am un copil, dar asta se va întâmpla doar dacă Dumnezeu îşi doreşte şi El. Când e vorba de aducerea pe lume a unui copil, doar pe El te poţi baza cu adevărat. Rămâne însă un miracol, pentru că ştiinţa n-a rezolvat încă toate problemele din acest punct de vedere. Nu am o preferinţă dacă să fie băiat sau tot fată, ci doar să fie un copil sănătos şi nimic mai mult”, a declarat Andreea Marin pentru ziarul Ring.

Dar ce şanse are diva să mai nască la aproape 41 de ani? Studiile arată ca bebeluşii născuţi după această vârstă nu sunt doar predispuşi la posibile complicaţii, respectiv să prezinte probleme de dezvoltare, malformaţii genetice şi tulburări neurologice, dar se pot naşte şi prematur.

Pe de altă parte, un alt studiu recent arată că femeile de peste 40 de ani care nasc copii fără ajutorul medicamentelor de fertilitate sau al altor proceduri de reproducere asistată tind să trăiască mai mult. Explicaţia este că estrogenul, produs în abundenţă în organismul femeilor fertile, are efectul de a prelungi viaţa inimii, a oaselor şi a altor organe.

Minusurile unei sarcini la 40 de ani ar putea să descurajeze femeile care doresc să rămână însărcinate, dar există mult mai multe cazuri ale unor mămici sănătoase care au dus o sarcină fără probleme şi după împlinirea acestei vârste.

Ce ar trebui luat în considerare este că odată ce s-a trecut de 40 de ani, şansele de a rămâne însărcinată natural sunt de doar 5% la fiecare ovulaţie. De fapt, numărul de ovule scade dramatic şi în medie până la vârsta de 43 de ani rezerva se termină, cele mai multe femei apelând la fertilizarea în vitro.
28 Septembrie 2015
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cica pe 30 Sep 2015, 10:37
    De ce nu?

    Bunica mea a avut 45 de ani cand s-a nascut mama... fiid al noualea copil...

    0
    0

  • Marilena pe 28 Sep 2015, 19:40
    Andreea Marin

    O femeie poate naste un copil sanatos pana la varsta de 44-46 de ani, cu conditia ca sarcina sa fie atent monitorizata. Analizele medicale si ecografiile au mare importanta la aceasta varsta. Eu ma numar printre mamicile care au nascut la varsta de 42 de ani. Baietelul meu a primit nota 10 la nastere.

    2
    0

  • Traian B asescu pe 28 Sep 2015, 13:32
    Tiganca ***utita!

    "Zana" arata din ce in ce mai mult a ... scorpie! Mai bine s-o ia "sus", ca daca face vre-un copil, il sperie! Sa traiti bine!

    1
    1

  • Adrian pe 28 Sep 2015, 13:27
    Andreea Marin

    Maria Ionescu, Andreea Marin ”căsătorită a doua oară...”, sau nu ești tu informată?! Eu zic că-i a 3-a oară!!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod