Bărbaţi la cratiţă. Pepe a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru gătit

O întrebare delicată, pe care şi-o pun mulţi, de ani de zile, este „Cine sunt cei mai buni bucătari, femeile sau bărbaţii?“. Mulţi spun că cei mai buni bucătari sunt bărbaţii, însă noi nu am găsit încă un răspuns.

Luându-ne după gura lumii, am decis să-i luam la întrebări pe masculii din showbizul autohton, să vedem cât de buni bucătari sunt ei. Unul dintre cei care ne-a acordat un interviu despre gătit este Pepe, care a făcut senzaţie în această vară cu melodie „E vara mea“.

eva.ro: De când eşti pasionat de gătit?

Pepe: De mic am treabă cu bucătăria. Pot să o numesc o pasiune, fiindcă, pe lângă faptul că-mi place foarte mult, mă uit la emisiuni de profil şi, mai ales, investesc destul de mult în tot ceea ce înseamnă accesorii.

Totodată, mă relaxează foarte mult şi de aceea, de fiecare dată când găsesc timp liber, trec la cratiţă.

Eram mic când m-am apucat să fiu „chef“Pepe
De unde ţi-a venit această pasiune?

Cu siguranţă de la tatăl meu.
El a lucrat şi lucrează în domeniu şi, de fiecare dată când ne gătea, eram cu toţii pe capul lui şi ne învârteam pe lângă el. De la mama am luat însă reţetele. Ea era cea care gătea cel mai mult. De la tata am luat tehnica şi inspiraţia, partea aceea de distracţie din gătit.

Când ai gătit pentru prima oară şi ce ai gătit atunci?

Eram mic când m-am apucat să fiu "chef". Nu mai ţin minte, însă cu siguranţă au fost ori cartofi prăjiţi, ori ouă ochiuri. De mâncare serioasă, gătita sau la cuptor, m-am apropiat pe la 15 - 16 ani.
Cam pe atunci am început să fac ciorbe, supe, tocăniţe sau alte lucruri ceva mai greuţe.

Ce bucătar celebru te inspiră?

Nu ştiu dacă mă pot numi fan, însă îmi place mult şi îl urmăresc de fiecare dată când am ocazia pe Rob Rainford, gazda show-ului „Licence to Grill“. Mă impresionează cât de simplu lucrează şi cum depăşeşte de fiecare dată aparenta limitare "tehnică" a lucrurilor. Recunosc că multe din reţetele şi soluţiile cu care i-am dat pe spate pe prietenii mei la grătar sunt inspirate de la Rob.

12 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod