Bărbaţi la cratiţă. Cosmin Tudoran este pasionat de asocierile culinare

O întrebare delicată, pe care şi-o pun mulţi, de ani de zile, este „Cine sunt cei mai buni bucătari, femeile sau bărbaţii?“. Mulţi spun că cei mai buni bucătari sunt bărbaţii, însă noi nu am găsit încă un răspuns.

Luându-ne după gura lumii, am decis să-i luam la întrebări pe masculii din showbizul autohton, să vedem cât de buni bucătari sunt ei. Unul dintre cei care ne-a acordat un interviu despre gătit este cântăreţul Cosmin Tudoran, fost membru al trupei Cassa Loco, care a lansat de curând melodia „Dezbrăcaţi“, alături de Maga şi Aylin.

eva.ro: De când eşti pasionat de gătit?

Tudoran: N-aș zice că sunt pasionat de gătit, ci mai degrabă că sunt pasionat de asocieri culinare. Cred în jocul mâncării versus vin și, cum am bucătari desăvârşiţi lângă mine, apreciez mai degrabă munca de echipă.

Cel mai gustos e gătitul cu ce ai prin frigiderCosmin Tudoran
De unde ţi-a venit această pasiune?

Aș zice că vinul mi-a apărut în cale, întămplător, dar de-atunci studiez.
Iar când spun asta, nu vreau sa insinuez neapărat consumul, ci degustarea, analiza senzorială, date tehnice... De exemplu, acum studiez o omletă și un pahar de prosecco. Știați că e mai bun decât o cafea?

Când ai gătit pentru prima oară şi ce ai gătit atunci?

Cred că un sandwich, pe la 11 ani. Pentru sora mea. Un soi de cheeseburger, "dat la cuptorul cu microunde". Cu tot tacâmul, maioneză, salată de varză, ketchup. Încercam să copiez o rețetă a celui mai cunoscut sandwich din Bistrița, pe numele lui Alex.
Era un must-have în urbe. Mi-a cam ieșit, mai puțin chifla.

Ce bucătar celebru te inspiră?

Bucătari mai puțin, oenologi mai mulți. Critici de vin. Cătălin Păduraru ar fi profesorul meu în ale vinului.



Care este mâncarea ta preferată?

Rața. Am pe cineva acasă ce-mi satisface poftele cu cea mai bună rețetă de rață de curte. Le știm pe toate, le hrănim după plac și le gătim asemenea. De exemplu, ultima dată la cuptor, cu crustă crocantă, fu tratată cu niște Aligote de Gramma, iar apoi cu aurul de la IWCB 2014, Cuvee IX de la La Certa.

Vis împlinit!

Ce ţi se pare că este cel mai uşor de gătit?

Pastele. Iar cel mai gustos e gătitul cu ce ai prin frigider.

Cred în jocul mâncării versus vinCosmin Tudoran
Cât de des găteşti?

Rar. Sufăr de o lene covârșitoare. Decât să gătesc, mai bine beau un pahar de vin roșu. Merlot văd că-mi ține, mai bine, de foame.

Pentru cine găteşti, de obicei?

Pentru fii-mea. Mă roagă zilnic să-i fac omleta mea specială. O refuz din 3 în două zile, ca să nu exagerăm cu ouăle.

Descrie-ne reţeta ta preferată.

Kaiserschmarrnul de la Ghampe Thaya.
Un soi de clătită, făcuta ferfeniță, cu triplu sec, dulceață de zmeură, piure de măr și zahăr vanilat. Ca să iasă ca la Jacob acasă, tre' să arunci între ingrediente și un pahar de bere neagră.

27 Iunie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod