Angelina Jolie a înfruntat noroiul şi ploaia pentru a-i ajuta pe refugiaţi

Actriţa americană a stat alături de refugiaţii sirieni, cerând întărirea sprijinului internaţional


Angelina Jolie a efectuat mai multe vizite în taberele de refugiaţi, cerând întărirea sprijinului pentru cei care fug din calea războiului. În ianuarie, ea a deplâns, în Irak, lipsa de fonduri ce afectează programele de ajutorare a persoanelor care şi-au părăsit locuinţele din cauza violenţelor din această ţară şi din Siria. "Aceasta este cea de-a cincea vizită a mea în Irak începând din 2007, iar suferinţele sunt mai grave decât tot ce am putut să văd până acum", a declarat vedeta americană în faţa jurnaliştilor prezenţi în tabăra de refugiaţi din Khanke, în apropiere de oraşul Dahuk din nordul Irakului.

Precedenta vizită în Irak a actriţei americane data din 2012, înainte ca grupul jihadist cunoscut sub denumirea Statul Islamic (SI) să lanseze o vastă ofensivă în Irak şi să înfiinţeze un "califat", al cărui teritoriu conţine provincii din Irak şi din Siria.

Angelina Jolie, care a mai deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate.

Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă, relatează Mediafax.

În 2014, Angelina Jolie a primit titlul de Honorary Dame, fiind înnobilată de regina Elizabeth a II-a în semn de recunoaştere a implicării ei în campania de prevenire a violenţei sexuale (PVSI) şi împotriva folosirii violului ca armă de război.


Foto: Hepta, Daily Mail

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod