Adrian Iovan a murit. Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai buni piloţi!

Adrian Iovan a murit, luni seară, în urma unui accident aviatic care a avut loc în apropiere de Cluj. Pilotul trebuia să ajungă alături de mai mulţi medici la Oradea.

Misiunea lui Adrian Iovan şi a doctorilor era să recolteze organe de la o femeie de 64 de ani, din Oradea, aflată în moarte cerebrală. Din păcate, avionul în care se aflau patru medici şi doi piloţi s-a prăbuşit în munţii Apuseni, iar intervenţia greoaie a salvatorilor a făcut ca Adrian Iovan şi un medic rezident, o tânără aflată în anul 5 de facultate, să moară. Nimeni nu a murit în urma impactului cu solul, ci la câteva ore după coliziune, din diferite cauze.

Adrian Iovan era unul dintre cei mai buni piloţi din ţară, având peste 15.000 de ore de zbor şi devenind cunoscut în lumea mondenă datorită mariajului cu Romaniţa Iovan. Cei doi s-au cunoscut într-un avion pe care el îl pilota, s-au îndrăgostit, au fost căsătoriţi şi au împreună un băieţel în vârstă de 7 ani, care trăieşte alături de mama lui.

În anul 2005, în timpul mariajului cu Romaniţa Iovan, Adrian Iovan a fost la un pas să ajungă la puşcărie, după ce a împuşcat mortal în casă un tânăr despre care se presupunea că era amantul Romaniţei.

Adrian Iovan şi soţia lui au spus la acea vreme că tânărul era un hoţ care intrase în casa lor să fure mai multe bijuterii şi obiecte de valoare. După un proces lung, Iovan a fost absolvit de orice vină, anchetatorii afirmând că pilotul a fost în legitimă apărare.

În anul 2008, Adrian Iovan şi Romaniţa au divorţat, iar pilotul a început să aibă probleme cu banii. Din această cauză, nu i-a mai plătit nici pensie alimentară fiului său, dar fosta soţie a lui Iovan a înţeles că acesta trece prin momente grele şi a acceptat fără comentarii faptul că soţul ei nu-i mai dă bani pentru cel mic. Înainte de mariajul cu Romaniţa, Adrian Iovan a mai fost căsătorit, din acel mariaj având şi o fată care are în jur de 30 de ani.



În ultimii cinci ani, Adrian Iovan a rămas fără loc de muncă şi a trebuit să iasă la pensie, iar pensia lui a fost redusă cu 80%. Din cauza depresiei în care picase, pilotul s-a îngrăşat 30 de kilograme, însă din cauza faptului că nu mai avea bani, a început să mănânce mai puţin şi să slăbească.

„Pe timp de criză mănânc foarte sănătos. O zi da, două nu. Mai cu mere, mai cu pere, vrând nevrând, e de bine“, spunea Adrian Iovan la sfârşitul anului trecut.

Din cauza faptului că pensia lui a fost micşorată de aproape 10 ori, de la 15.000 de lei, la 1.900 de lei, Iovan a trebuit să se reapuce de muncă. El îşi completa veniturile pilotând BN 2-uri, "Britten Norman 2" cu opt locuri. Acelaşi tip de avion cu care s-a prăbuşit în apropiere de Cluj şi a murit.

Cel mai grav incident din cariera sa de pilot a fost la o cursă spre Malaga. A intrat cu Boeingul plin cu pasageri în nişte nori care nu apăreau pe radar. „Am crezut că se rupe avionul! Mi-am zis că trebuie să vină pensia“, declara Adrian Iovan, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

În anul 2012, Adrian Iovan a mai fost implicat în două incidente. El a fost sancţionat când lucra la o companie aeriană privată, pentru că ar fi pus în pericol viaţa pasagerilor la decolare, şi a distrus un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie, după o decolare greşită.
În acelaşi an, el a fost cercetat penal de poliţiştii ilfoveni pentru uz fără drept de armă letală, după ce a împuşcat un câine cu una din cele două puşti pe care le deţine.

Pilotul a fost reclamat de o vecină că ar fi intrat pe proprietatea ei şi ar fi împuşcat animalul. „Am văzut o armă îndreptată în direcţia casei mele. Nu am ştiut în ce direcţie vrea să tragă. Era o armă ceva mai lungă, am văzut ţeava. Am ţipat la el, s-a speriat şi a plecat în trombă cu maşina“, spunea femeia, la vremea respectivă.



Acum, după moartea lui Adrian Iovan, ies la iveală mai multe detalii neştiute despre viaţa lui. Avocata Mariana Ştefan, cea care l-a reprezentat pe tânărul ucis de Adrian Iovan pe proprietatea sa, a făcut o dezvăluire senzaţională. „Acum nouă ani, după o emisiune la OTV, m-a sunat Urania. Mi-a spus că nu voi putea să fac nimic în cazul crimei din Primăverii, dar că există ceva ce se va întâmpla peste nouă ani şi că se va face dreptate! Nu mi-a spus ce, dar îmi aduc aminte că mi-a spus...

nouă ani! Astăzi mi-am amintit de numărul de ani spus de Urania... Din 2005 până în 2014 sunt nouă ani“, a scris pe o reţea de socializare avocata.

Pe lângă afirmaţiile făcute de avocată, Adrian Iovan este desfiinţat de o fostă colegă, alături de care a lucrat la Tarom şi la Blue Air. „Îmi pare sincer rău pentru medicii aflaţi în avion, pentru copilotul aflat în avion, dar pentru Iovan nici picată cu ceară nu-mi pare rău! Iovan ăla care din curve nu ne scotea la zbor, care jignea cu orice ocazie orice femeie din prepajma... Iovan care împuşca câinii maidanezi... de ce să mă rog acum pentru el?“, a fost mesajul postat pe Facebook de o însoţitoare de zbor.

21 Ianuarie 2014
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristi pe 2 Feb 2014, 16:25
    adi iovan

    nu-i vorbiti de rau pe morti chiardaca au gresit sau nu!

    0
    0

  • alice pe 24 Ian 2014, 14:58
    Amantul romanitei Iovan

    Nu era hot era chiar amantul curvei Romanitei Iovan, care a bagat in pamant multi barbati Amarul de Bogdan Iancu era platiti pentru a o regula cu bani de mizerie.

    0
    0

  • Eu pe 22 Ian 2014, 12:12
    Tot asa!

    Exact asa cum tu esti roman si faci atatea greseli gramaticale!

    0
    0

  • Eu pe 22 Ian 2014, 12:08
    Nu-i asa?!

    Da saracul hot....cata nedreptate!

    0
    0

  • angelyjesus pe 22 Ian 2014, 10:04
    SI ATUNCI CUM ESTE CEL MAI BUN PILOT DACA A FACUT ATITEA GRSELI DE AVIATIE IN TINP ?

    PLUS CA A OMORIT SI UN HOT IN TIMP CE FUGEA SA SARA GARDUL CASEI ?

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod