Luxul extrem


Luxul - cei care il au, vor mai mult, cei care nu au ajuns inca sa si-l permita, tanjesc dupa el. In perioade de criza la nivel mondial, bunurile de lux au inregistrat vanzari online record. In intreaga lume, indiferent de conditiile politice sau economice, oamenii cu banii si-au sporit averile si implicit si apetitul pentru lux. Ei cheltuie din ce in ce mai mult pe produse de lux (moda, accesorii, bijuterii, ceasuri, masini) dar si servicii de lux (vacante, calatorii, hoteluri, centre de relaxare).

Luxul reprezinta expresia unui anume statutul social, iar in anumite situatii merge chiar la extrem. Pretul este extrem de ridicat, insa la acest nivel, nu banii sunt principalul element de diferentiere, ci exclusivitatea sau accesul limitat la aceste bunuri, fiind produse realizate la comanda, unicate.

Este vorba in primul rand de bijuterii fabuloase, asa-numitele bijuterii couture, majoritatea realizate la comanda: diamante rare (galbene, roz, etc.), smaralde si rubine, perle negre sau roz, turcoaze si safire.
Diamantul este principalul element de luat in considerare in cadrul acestei categorii. Faimoasa casa Harry Winston a creat, de-a lungul timpului, bijuterii fabuloase pentru regi, regine, sultani si marajahi, familii renumite sau star-uri de cinema.

Harry Winston este denumit pe buna dreptate "Regele diamantelor", cateva dintre bijuteriile sale fiind Diamantul Hope, diamantul "Taylor-Burton" precum si safirul "Regina Ecaterina". Alaturi de Harry Winston, case de prestigiu precum Van Cleef & Arpels, De Grisogono sau Boucheron sunt renumite pentru bijuterii "haute couture".
Van Cleef & Arpels continua traditia pariziana de aproape un secol, avand nenumarate piese de rezistenta precum cu diamantele Arcots (cercei si colier).

Preturile unui set de bijuterii Van Cleef & Arpels, format din colier, bratara si cercei pot atinge 1.5

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ela pe 21 Iul 2010, 16:42
    Bijuterii cu diamante elegante

    Ce parere aveti despre aceste bijuterii cu diamante: http://www.dordefin.ro/Bijuterii_de_lux-22.htm ?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod