Iată cele mai bune tipuri de cafea boabe ca să devii un barista expert

Ce boabe de cafea au cea mai bună aromă, cea mai mare savoare sau cea mai multă cofeină? Poate că acestea sunt unele dintre întrebările care apar atunci când ești în supermarket și ai în fața ta o listă aproape infinită de pachete, mărci și tipuri de fasole. Dintre atâtea opțiuni, pe care o alegi?
Ești unul dintre cei care o aleg pe cea care pare a fi cea mai bună cafea boabe datorită ambalajului sau mergu pe tradiție și o alegi pe cea pe care ai avut-o mereu acasă? Ambele opțiuni sunt valabile, dar te asigurăm că alegerea tipului de cafea cu care îți vei începe dimineața îți va permite să experimentezi noi arome și, în plus, te va transforma într-un adevărat cunoscător de cafea.

Soiuri de cafea boabe


Știi câte tipuri de cafea există și care sunt acestea? Potrivit Iconic Coffee, „plantele din care provine cafeaua se numesc plante de cafea, aparțin genului Coffea, care se caracterizează printr-o adâncitură în partea centrală a semințelor. Există 500 de genuri, 6.000 de specii și aproximativ 103 specii de fasole”.

Și, deși lista pare nesfârșită, înțelegerea clasificării boabelor de cafea este mult mai ușoară decât pare, deoarece există două mari familii de plante de cafea: arabica și robusta. Ambele au semințe și boabe diferite, ceea ce înseamnă că gustul, mirosul și textura lor sunt, de asemenea, diferite.
Iată câteva detalii despre acestea.

1. Cafea Arabica


Aceasta este cea mai populară plantă de cafea. 80% din producția mondială este realizată din cafea boabe Arabica selecționate, care provin din Etiopia. De ce este atât de populară? În principiu, datorită gustului său plăcut și intens.

O ceașcă de cafea cu boabe de arabica este aromată și gustoasă, cu note de flori, fructe, citrice, unt, ciocolată, caramel, miere sau zahăr. Gustul poate varia de la dulce la acid, în funcție de zona în care este cultivată cafeaua și de modul în care a fost prelucrată.

Ce tipuri de boabe de cafea arabica există?


Mocha

Boabele de cafea Mocha sunt originare din Yemen, după numele principalului port exportator al țării, de unde produsele erau expediate la Mecca, acesta fiind unul dintre motivele pentru care cafeaua s-a răspândit în întreaga lume!

În ceea ce privește proprietățile boabelor de cafea prăjite Mocha, trebuie să subliniem că acestea seamănă cu boabele de cafea cu ciocolată, deoarece au nuanțe de cacao și se caracterizează prin aciditate scăzută. Dacă îți plac aromele fine, acest tip de cafea boabe ar putea fi o combinație bună pentru tine.

Java

Acesta este unul dintre cele mai populare soiuri de cafea boabe din lume.
Are un gust mult mai puternic, mai picant, dar totuși dulce. Dacă ești în căutarea unei cafele de dimineață bine încărcate, boabele de cafea Java sunt ideale pentru orice fel de preparare, cum ar fi trezirea cu o cafea americană, nu numai datorită gustului său concentrat de cofeină, ci și pentru că este o aromă ideală pentru a începe ziua cu dreptul.

Kenya AA

Ești un fan al aromelor intense, acide? Boabele de cafea naturală Kenya AA sunt perfecte pentru tine. au arome de fructe de pădure, cu o notă de aciditate, datorită locului în care sunt cultivate: în solul vulcanic din Kenya, unde solul oferă nutrienți și o aromă intensă.

Tarrazú

Continuăm cu lista celor mai cunoscute și mai bine clasificate boabe de cafea Arabica din lume pentru aroma și gustul lor. Prin urmare, vom continua cu aromele de ciocolată și învechite ale boabelor de Tarrazú, perfecte pentru a experimenta noi moduri de preparare a cafelei. Această cafea arabica provine din regiunea vulcanică și din munții din Costa Rica și este una dintre cele mai populare boabe din America Latină pentru textura, mirosul, gustul și culoarea sa.

Sierra Nevada din Santa Marta

Sierra Nevada este o regiune din Columbia care se caracterizează prin munți și altitudine.
Aceste condiții conferă boabelor de cafea din această zonă un ton acid, amar și ușor caramelizat.Cei care au gustat această delicatesă columbiană spun că le amintește de gustul pâinii prăjite. Foarte curios!

2. Cafea Robusta


Boabele de cafea Robusta provin din Republica Democrată Congo și sunt cunoscute pentru că sunt mult mai rezistente decât boabele de cafea arabica. Această cafea boabe are o aromă amară și intensă, așa că nu este pentru toate gusturile, ci mai degrabă pentru cei care preferă o concentrație mai mare de cofeină.

Cafeaua robusta este mai rezistentă și mai ieftin de produs, fiind folosită în cafelele solubile și instant, dar și pentru a face amestecuri și a reduce costurile. Din acest motiv, cererea pentru ea nu este atât de mare, deoarece nu este un soi foarte răspândit în lume. Cu toate acestea, merită să menționăm câteva puncte în favoarea sa.

Boabele de cafea Robusta sunt mai rezistente la boli, dăunători și căldură. Semințele de Robusta pot fi cultivate în aproape orice tip de sol, ceea ce face ca procesul de cultivare, recoltare și metoda de separare a boabelor de cafea să fie mult mai ușor.
Din acest motiv, se recoltează mult mai mult.

Calitatea cafelei robusta nu era foarte apreciată cu ceva timp în urmă, însă se lucrează în fiecare zi pentru a îmbunătăți procesul de fermentare și pentru a ajunge pe piața cafelei de înaltă calitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod