Obiecte de uz casnic

10 obiecte pe care le folosim zilnic, dar despre care nu ştiam că expiră

Dacă cei mai mulţi dintre noi avem grijă să verificăm termenul de valabilitate al alimentelor, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul obiectelor de uz casnic precum pernele sau papucii.

Brightside ne prezintă câteva articole din casa fiecăruia dintre noi pe care ar trebui să le înlocuim la un anumit interval de timp. Cu siguranţă cele mai multe persoane nu ştiau acest lucru!

1. Pernele

Pernele ar trebui schimbate o dată la 2-3 ani pentru că ele devin gazda perfectă pentru acarieni şi praf. Deasemenea, te poţi alege cu dureri de gât din cauza pierderii inevitabile a formei lor.

2. Papucii de casă


Papucii de casă ar trebui înlocuiţi la fiecare 6 luni pentru că sunt mediul perfect de răspândire a unei infecţii fungice.

Prin urmare, ei trebuie să fie spălaţi corespunzător cât mai des posibil.

3. Buretele de baie

Acesta trebuie schimbat la aproximativ 2 săptămâni pentru că poate dezvolta ciuperci şi mucegai. Pentru a distruge orice bacterie, el trebuie fiert din când în când.

4. Prosoapele

Ele trebuie înlocuite după 1-3 ani de utilizare. Atunci când sunt umede, acestea sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Nici splălarea lor constantă nu este o soluţie la această problemă.

5. Periuţa de dinţi

Periuţa de dinţi trebuie schimbată o dată la 3 luni.

Desigur, aceasta va fi înlocuită şi în cazul în care perii se uzează sau atunci când eşti răcit, altfel rişti să te îmbolnăveşti la loc.

6. Peria de păr


Aceasta trebuie curăţată cel puţin o dată pe săptămână şi înlocuită după un an. Dacă este o perie din păr natural, atunci ea trebuie schimbată la fiecare 7- 10 luni.

7. Suzetele


Suzeta trebuie schimbată după 2-5 săptămâni de utilizare indiferent de cum arată sau cât de mult este folosită. Latexul crapă uşor, de aceea în crăpăturile formate se pot dezvolta germeni.

8.
Sutienul


Sutienul trebuie schimbat după 1-2 de purtare. Deasemenea, el trebuie înlocuit atunci când îşi pierde forma, elasticitatea, devine prea mare sau prea mic, ori incomod.

9. Adidaşii de alergare


Aceştia trebuie înlocuiţi după un an de utilizare. Dacă ai alergat cu ei mai bine de 400 kilometri, cu siguranţă au început să îşi piardă din amortizare, ceea ce înseamnă mai multă presiune pe articulaţii.

10. Prelungitoarele


Acestea trebuie schimbate o dată la 1-2 ani. Toate au o anumită capacitate, iar dacă este depăşită, ele nu mai funcţionează cum trebuie sau poate cauza probleme mai grave.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dolph Lundgren pe 1 Oct 2016, 16:55
    Costa 500 de euro sa schimbi toate astea !!!

    Si cati bani iti trebuie pentru toate aceste schimbari in conditiile in care 90 % din populatia romaniei " supravietuieste " cu mai putin de 200 de euro pe cap de locuitor pe luna ? ? ?

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod