Zoltan Lorencz este singurul artist suprarealist care picteaza nud

Cunoscutul artist fotograf din show bizz, Zoltan Lorencz se pregateste pentru un nou vernisaj care va avea loc la inceputul anului viitor, unde are pregatite deja peste 17 lucrari in ulei pe panza.
Dupa debutul sau in urma cu opt ani, Zoli picteaza fara incetare reusind sa transpuna pe panza cele mai ascunse ganduri ale sale. Picturile sale sunt inedite, iar in atelierul sau in afara de pisica Sofi nu intra nimeni. De ce? Pentru ca artisul are obiceiul de a picta nud.

De cele mai multe ori pictez complet gol. Asa ma simt liber, spiritul meu creator este mult mai dezvoltat cand sunt complet dezbracat, iar acest lucru se poate observa in picturile mele suprarealiste. Sursa mea de insiratie este insa pisica Sofi, „ajutorul” meu de nadejde, care este alaturi de mine in fiecare moment” ne-a declarat artistul.

Admirator al lui Salvador Dali, pictor in al cărui stil se regăseşte cel mai bine, Lorencz a căutat prin tablourile sale să-şi afle echilibrul spiritual.
"Multă vreme am pozat vedete... poza are in sine ceva static deşi ca orice artă şi arta fotografică cere imaginaţie. M-am reintors la pictură pentru aici pot fi eu cu adevărat şi aici ma pot găsi pe mine" a declarat artistul. Pana acum Lorencz a vandut zeci de tablouri, un ulei pe panza ajungand sa fie cotat la una dintre cele mai mari case de licitatie chiar si la 4000 de euro. De asemenea, Zoli mai are o lucrare de 40 000 de euro insa pana acum nu s-a gasit un cumparator pentru aceasta opera de arta unica.
El are deja comenzi pe care trebuie sale onoreze in urmatoarea perioada, de aceea si-a amanat pentru anul viitor vernisajul care trebuia sa aiba loc in noiembrie. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod