Vinul Moldovei la Good Wine, Editia a-XIV-a

Intre 20-22 noiembrie 2015, Vinul Moldovei se prezinta romanilor la cel mai mare targ international de vinuri din Romania: Good Wine, Editia a-XIV-a.

Cramele si galeriile subterane ale Moldovei sunt legendare prin colectiile impunatoare de vinuri, recunoscute de Guinness Book, spectaculoase prin distantele traseelor misterioase.

Producatorii din Republica Moldova doresc sa prezinte iubitorilor de vin din Romania transformarile remarcabile din ultimii ani in planul calitatii, atestate de palmaresul impresionant al distinctiilor din marile concursuri, inclusiv succesul obtinut la International Wine Contest Bucharest.

Pentru al doilea an consecutiv, Oficiul National al Viei si Vinului si producatorii de vin din Republica Moldova sunt mai aproape de publicul roman in cadrul GoodWine, a XIV-a editie, care va avea loc in zilele de 20-21-22 noiembrie 2015, gazduit de Romexpo- Pavilion C1.  Sub egida standului national Wine of Moldova/Vinul Moldovei, numarul producatorilor participanti din aceasta tara ajunge la 24 cu peste 200 de vinuri si divinuri (distilate), unele fiind in premiera absoluta pentru Romania.

Republica Moldova este un jucator important si dinamic pe piata internationala a vinului, iar produsele sale de top vor putea fi degustate in acest weekend in cadrul Targului Good Wine.

Totodata, Wine of Moldova propune si doua evenimente MasterClass, dedicate iubitorilor de vinuri, iar intrarea se face pe baza de invitatie.

Primul MasterClass va avea loc sambata, 21.11.2015, intre orele 17:00-19:00, ocazie cu care va fi oferita celor prezenti o selectie inedita de vinuri si divinuri. Cel de-al doilea MasterClass, care va avea loc duminica 22.11.2015, intre orele 12:00-14:00, va fi o degustare si o prezentare a vinurilor de autor ale Asociatiei Micilor Producatori de Vinuri din Moldova, organizat cu sustinerea Proiectului pentru competitivitate al USAID. Vinurile vor fi  insotite de surprize culinare specifice moldovenesti oferite de catre Restaurantul Vatra Neamului.

Ambele evenimente vor fi prezentate de Catalin Paduraru, degustator expert, doctor al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Wine Ambassador ADAR, CEO IWCB.

Vinurile prezentate la cele doua MasterClass-uri constituie noile repere de identitate si calitate ale Republicii Moldova.


In prezent, sectorul vitivinicol formează 2,7% din produsul intern brut, 8% din totalul exporturilor din Republica Moldova si angajează aproximativ 250 mii de cetățeni la cele 140 întreprinderi vitivinicole. Astazi, Moldova are cea mai mare densitate a viilor din lume, de 3,8% din suprafața țării și 7% din terenurile arabile. Exporturile vinurilor imbuteliate catre Romania a crescut cu 173% fata de anul precedent.
Cu cca. 128 mii de hectare plantatii de vita de vie pe rod, Moldova ocupa locul 13 in lume si locul 6 in Europa.

***
Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică din Republica Moldova, organizată printr-un parteneriat public-privat, rezultat al unui amplu proces de reforme în sectorul vitivinicol.
Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Wine of Moldova. A legend alive”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod