Un nou scandal la "Românii au talent": CNA analizează promovarea concurentului condamnat pentru crimă

Apariţia lui Andrei Grigoriu la "Românii au talent" a produs un scandal uriaş


La rândul său, Dorina Rusu a spus că a văzut respectiva ediţie a emisiunii "Românii au talent" şi i se pare foarte grav ce s-a întâmplat. Ea a precizat că respectivul concurent s-a prezentat în emisiune ca fiind o victimă, precizând că ar fi fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că i-a ţinut partea unui prieten. "Sigur, noi nu putem să ştim dacă e aşa, până nu avem un punct de vedere oficial de la Ministerul Justiţiei. Dar mi se pare un lucru foarte grav ca noi să tolerăm să apară pe post aşa ceva. Difuzarea nu a fost în direct, Pro TV avea posibilitatea şi chiar obligaţia, după părerea mea, să verifice această informaţie. Să verifice dacă omul ăla care avea 16 ani condamnare într-adevăr a fost doar tăinuitor sau complice, criminal", a spus Dorina Rusu.

Ea a mai spus că la ora la care este difuzată emisiunea "Românii au talent" se uită la televizor şi copiii.

"Şi chiar şi oamenii mari... Familia victimei a spus că a fost şocată când a văzut că omul ăla, care le-a ucis fiica, este la televizor. Mi se pare ceva îngrozitor (...) Dar faptul că Pro TV a avut posibilitatea să verifice şi nu a verificat mi se pare ceva extraordinar de grav, pentru că nu poţi să prezinţi un criminal drept model. «Românii au talent» nu înseamnă că românii au talent de criminali. Mi se pare îngrozitor şi cred că trebuie să discutăm cât de curând acest caz şi să luăm măsuri drastice", a mai spus Dorina Rusu.

Au fost voci care au spus că este vorba despre tăinuire. Nu aş vrea să mergem înainte fără să ştim pentru ce anume a fost condamnatValentin Jucan, membru CNA
La rândul său, Monica Gubernat a spus că a văzut ediţiile din acest sezon al emisiunii "Românii au talent" şi aceasta este încadrată greşit şi nu respectă legislaţia audiovizualului privind protecţia minorilor. Ea a spus că la şedinţa CNA în care va fi analizată această emisiune trebuie să fie invitaţi şi directorul de programe şi producătorul programului.


Florin Gabrea a spus că în acest caz este foarte important ca membrii CNA să afle de la Ministerul Justiţiei situaţia juridică a respectivei persoane. "Dacă a făcut o crimă, nenorocire pe capul lui. Şi, dacă şi-a ispăşit pedeapsa, odată cu ispăşirea pedepsei, eu, indiferent că sunt televiziune, societate de taxi, nu am niciun fel de drept să-i îngrădesc drepturile cetăţeneşti. Iar emisiunea «Românii au talent» nu este o emisiune în care se propun modele. Vine o persoană care face cel mai larg şpagat, precum ştim un coleg..., unul care se ridică cel mai sus pe o scară sau care face nu ştiu ce cu nasul (...) Dacă e un om care a ispăşit pedeapsa, are dreptul să facă şapte şpagaturi şi 15 nu ştiu ce", a spus Gabrea.

La rândul său, Radu Herjeu a spus că problema în acest caz este aceea că Pro TV nu a oferit informaţiile corecte despre acest caz. "Cineva, în mod deliberat, m-a indus în eroare, cred că este responsabilitatea postului, care, prin aceste emisiuni, apelează la «corazonul» românilor (...) Eu m-am simţit înşelat, am fost indus în eroare şi vreau să aflu de la postul de televiziune de ce am fost indus în eroare", a spus Herjeu.
El a precizat că în aceeaşi emisiune a fost prezentat un bătrânel, iar, la sfârşitul programului, Pro TV a precizat că între timp acesta a decedat. "Poate că ar fi fost bine să-mi dea şi informaţii despre acest deţinut", a spus Herjeu.

Pro TV a reacţionat după criticile aduse în ultimele zile, ca urmare a participării în cadrul emisiunii "Românii au talent" a lui Andrei Grigoriu, un concurent care a fost condamnat la închisoare pentru complicitate la crimă, însă pe scenă a minţit că a fost pedepsit doar pentru tăinuirea unei infracţiuni. Postul de televiziune face următoarele precizări: "După difuzarea ediţiei cu numărul trei “Românii au talent”, PRO TV a aflat că Andrei Grigoriu, concurent în show, a prezentat fapte şi a făcut declaraţii false în cadrul emisiunii, precizând faptul că a fost trimis în închisoare pentru că a tăinuit o crimă comisă de prietenul său, la care el nu a fost martor. Instanţa l-a condamnat de facto pentru implicarea activă în această crimă sub acuzaţia de complicitate.
Regretăm faptul că emisiunea noastră a fost folosită în mod abuziv de concurent în acest context. Conform regulilor show-ului, juriul şi gazdele emisiunii întâlnesc concurentul pentru prima dată în momentul în care acesta urcă pe scenă. Prestaţia a fost evaluată luând în considerare discursul înşelător prezentat de către acesta în momentul său. Ne cerem scuze pentru această situaţie şi am decis să îl eliminăm imediat din emisiune"
, se arată în comunicatul Pro TV.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod