Sfatul Saptamanii despre tatuaje

Laura Pascu, PR Director ECC România: „Tatuajele temporare sunt produse cosmetice decorative și trebuie luate ca atare. Adică au termen de valabilitate, garanție și trebuie să primești un bon fiscal atunci când le cumperi și le aplici singur.
Tatuajele permanente nu sunt considerate a fi cosmetice. Ele vin în contact cu pielea însa o penetrează, nu o tratează, chiar dacă o înfrumusetează. Ele sunt considerate a fi un serviciu, care poate fi bun sau rău și pentru care trebuie să primești bon fiscal, certificat de conformitate și garanție”.
Sursa: Regulamentul CE 1223/2009 si Legea 178/2000.

ECC- Net este alcătuită din centrele europene pentru consumatori din 29 de ţări (27 state membre ale U.E., plus Norvegia şi Islanda), şi este co-finanţată de Direcţia Generală de Sănătate şi Protecţia Consumatorilor a Comisiei Europene şi de către fiecare dintre statele membre.
Scopul reţelei este de a crea încrederea în piaţa internă europeană, oferind consumatorilor informaţii utile în privire la drepturile lor, consiliere şi ajutor în achiziţii transfrontaliere.În Europa, „Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor ", îi ajută pe consumatori în ceea ce priveşte problema cumpărăturilor transfrontaliere. http://ec.europa.eu/consumers/ecc/index_en.htm.

În România, „Centrul European al Consumatorilor ", oferă consumatorilor o gamă variată de servicii, de la informarea asupra drepturilor lor, la oferirea de consultanţă şi sprijin în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină.
http://www.eccromania.ro/
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod