Romantica si Realitatea TV transmit concertul aniversar al lui Nelson Mandela

Postul de televiziune Romantica va transmite in exclusivitate, in direct, integral, vineri, 27 iunie, de la ora 20:30 concertul aniversar al lui Nelson Mandela.

Postul de televiziune Romantica va transmite in exclusivitate, in direct, integral, vineri, 27 iunie, de la ora 20:30 concertul aniversar al lui Nelson Mandela. De asemenea, telespectatorii vor putea urmari in jurnalele de stiri ale Realitatea TV transmisiuni live din celebrul Hyde Park londonez. Fostul presedinte sud-african isi va celebra implinirea varstei de 90 de ani prin aparitia in public la un concert de caritate.

Evenimentul se desfasoara la 20 de ani dupa un mare concert tinut tot la Londra - pentru eliberarea din inchisoare a lui Nelson Mandela.

O serie de celebritati din lumea muzicii au fost invitate sa participe la sarbatorirea laureatului cu Nobelul pentru Pace, iar gazda va fi nimeni altul decat Will Smith.

Spre deosebire de anul 1988, acum vor participa si grupuri din Africa de Sud.

La douazeci de ani dupa ce melodia "Free Nelson Mandela" rasuna pe stadionul Wembley din Londra, fostul presedinte sud-african isi va face una dintre rarele aparitii in public tot la un concert - si tot la Londra.

Telespectatorii pot viziona la Romantica si Realitatea TV cel de-al saselea concert international dintr-o serie lansata de Nelson Mandela in 2003, in cadrul campaniei sale botezate "46664" - numarul de identificare purtat de fostul presedinte sud-african in timpul celor 27 de ani de inchisoare.

Evenimentul are ca scop atragerea atentiei asupra maladiei SIDA, care a provocat milioane de victime in Africa subsahariana.

La concert si-au anuntat deja prezenta si alte celebritati, precum Robert de Niro, Oprah Winfrey, dar si fostul presedinte american Bill Clinton. Nelson Mandela a acceptat sa apara in public la acest concert cu conditia ca fondurile rezultate sa fie folosite in campania sa impotriva SIDA.

Nelson Mandela, primul presedinte de culoare al Africii de Sud (1994-1999), a petrecut 27 de ani in detentie, din care 18 la Robben Island, arestat fiind pentru lupta sa impotriva regimului minoritatii albe.
Unul dintre fiii sai a murit din cauza maladiei SIDA in ianuarie 2005.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod