Roman Polanski va fi eliberat luni din inchisoare

27 Noiembrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Roman Polanski va fi eliberat luni din inchisoare

Roman Polanski va putea pleca luni spre locuinta sa, daca plateste cautiunea in valoare de 3 milioane de euro, informeaza Mediafax.

In urma unei decizii a Tribunalului Penal Federal (TPF) din orasul Bellinzone, din sudul Elvetiei, cineastul franco-polonez a primit acordul din partea Ministerului elvetian al Justitiei pentru a astepta o eventuala extradare in Statele Unite in castelul sau din Gstaad, in regim de arest la domiciliu, cineastul fiind obligat sa poarte o bratara electronica care ii semnaleaza prezenta si sa plateasca acea cautiune.

Cautiunea de 4,5 milioane de franci elvetieni (3 milioane de euro) stabilita de justitia elvetiana nu a fost inca platita.

"Eliberarea se va produce imediat ce cautiunea va fi platita, actele de identitate vor fi predate (organelor statului elvetian - n.r.), iar sistemul de supraveghere electronica va fi instalat si testat", a explicat, joi, Ministerul Justitiei din Elvetia.

Roman Polanski, in varsta de 76 de ani, va fi primul detinut din Elvetia, aflat sub incidenta unui mandat de extradare, care va beneficia de un dispozitiv de supraveghere electronica, potrivit juristilor citati de presa elvetiana.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod