Pro TV a luat amendă pentru ce a spus Chilian în emisiunea lui Măruță

CNA a sancționat Pro TV pentru modul vulgar în care s-a exprimat Florin Chilian în dialogul cu inițiatoarea legii antifumat


De asemenea, în aceeaşi emisiune Florin Chilian a spus ca noua lege e scrisă "cretinoid", reacţia lui Măruţă fiind de a o întreba pe Aurelia Cristea dacă i s-a mai spus aşa ceva - "Eu sunt pentru legea asta, o respect… Diferenţa este că mi se pare cretinoid scrisă, este mai dură decât oricare altă lege, din orice altă parte a lumii”, moment în care Cătălin Măruţă a avut următoarea reacţie: „Uite, doamna deputat, iniţiatoarea legii… Dumneavoastră aţi scris-o? Vi s-a spus vreodată că este cretinoid scrisă?".

Consiliul a considerat că au fost încălcate articolele 34, alineat 1 şi articolul 40, alineat 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Articolul 34(1) stipulează că "Orice persoană are dreptul la propria imagine", iar articolul 40(3) din Cod face referire la faptul că prezentatorii de emisiune nu trebuie să permită invitaţilor un limbaj injurios – "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

"Aurelia Cristea e făcută c***ă în faţă", a considerat Valentin Jucan, referindu-se la afirmaţiile lui Florin Chilian, în timp ce Radu Călin Cristea a zis: "...prin învăluire, nu-i spune de la obraz"
.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 6 Apr 2016, 16:05
    pauza

    Vai, adevarul deranjeaza, iar libertatea de expresie e o gluma!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod