Piesa de rezistență a Licitației AraArt nr. 25: lucrarea Casa din Brebu, semnată Ștefan Luchian

Miercuri, 15 iulie 2015, AraArt organizează o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără nume cu greutate în istoria picturii românești: Gheorghe Petrașcu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae N. Tonitza. Expoziția care anticipează Licitația este deschisă colecționarilor și iubitorilor de artă la Casa Capșa în perioada 13-15 iulie, între orele 11 și 19.
Printre vedetele licitației se va număra lucrarea lui Ștefan Luchian, Casa din Brebu, o capodoperă ce amintește de copilăria celui ce avea să devină marele pictor Ștefan Luchian, marcată de farmecul simplu și luminos al dealurilor cu vii și al luncilor de pe malurile Prutului, o lume care inspiră la tihnă, dar și un preambul pentru istoria unei lupte pentru afirmare artistică dusă de Luchian de-a lungul vieții. Lucrarea a fost evaluată de experții AraArt la suma de 40,000 euro.

Celalalte lucrări şi detaliile tehnice vor fi disponibile în curând pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt, www.araart.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod