"Pescuit sportiv", premiat si in Belgia

23 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza


Pelicula de debut semnata de Adrian Sitaru, "Pescuit sportiv", se bucura de mare succes in randul criticilor de film, dar si al spectatorilor. Exemplele cele mai bune sunt premiile pe care le-a obtinut pana acum, aceasta lista completandu-se si cu "Premiul pentru cel mai bun scenariu", pe care l-a obtinut la Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons (Belgia), editia a 25-a, desfasurat intre 13 si 20 februarie.

"Este primul premiu pe care-l iau pentru scenariu si ma onoreaza foarte tare.
Nefiind scenarist la baza, imi da si mai multa incredere in mine.
Chiar daca nu este un love story clasic, filmul vorbeste despre dragoste si ma bucur ca aceasta poveste a fost apreciata de un juriu international format din profesionisti
", a declarat regizorul si scenaristul filmului, Adrian Sitaru.

Premiul i-a fost inmanat de o alta personalitate a cinematografiei romanesti cu mult succes in straintate, Ana Maria Marinca, care a facut parte din juriul festivalului.

"Discutiile au fost animate, mai ales cu privire la "Pescuit Sportiv" sau "Picnic", titlul sub care a fost prezentat in festival.
Colegii mei s-au
plans de cele 10 minute de ameteala, provocate de miscarile camerei de la inceputul filmului, dupa care si-au marturisit fascinatia pentru
restul povestii
, spune actrita.

"Cu siguranta a fost cel mai original si mai controversat film din competitie. E un film pe care mi-as dori sa-l mai vad si care ne-a surprins prin ingenuitate si naturalete. Am fost intrebata de nenumarate ori daca dialogurile au fost improvizate. Au jucat niste actori minunati care ne-au emotionat", a continuat aceasta.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod