„O şansă pentru familia ta!”, Un program în sprijinul micilor fermieri

18 Octombrie 2012
Facebook Twitter Comenteaza
„O şansă pentru familia ta!”, Un program în sprijinul micilor fermieri

Danone România, împreună cu Fundaţia Heifer România şi cu sprijinul fondului de investiţii Danone Ecosystem, lansează în aceste zile, programul socio-economic „O şansă pentru familia ta!”, adresat comunităţilor de mici fermieri din zonele cu potenţial de dezvoltare redus. Proiectul presupune o investiţie de 1,9 milioane de euro şi se va desfăşura pe o perioadă de 4 ani.

Scopul programului este să încurajeze micii producători să se asocieze, pentru a avea pe termen lung afaceri profitabile prin producţia de lapte de bună calitate.

De asemenea, programul are şi o componentă de instruire a fermierilor privind sănătatea, nutriţia, îngrijirea şi mulsul văcuţelor, pentru a obţine lapte conform cu cerinţele de calitate ale Uniunii Europene.

În total, 800 de familii vor beneficia de acest program, iar în primii 2 ani, peste 200 de juninci vor ajunge gratuit în casele gospodarilor. “O şansă pentru familia ta!” se va desfăşura în două etape: în prima fază, de program vor beneficia gospodării din trei localităţi - Zimnicea, jud.
Teleorman, Cocorăştii Colţ, jud. Prahova şi Belin, jud. Covasna, iar în faza a doua, alte două comunităţi.

“Danone şi-a luat un angajament pe termen lung în faţa fermierilor din România. Îi considerăm parteneri în eforturile noastre de a produce lactate de cea mai înaltă calitate în România. În ultimii 15 ani, am investit anual în susţinerea producţiei de lapte locale, prin programe adresate tuturor tipurilor de ferme, cum ar fi „Spre Vest”. „O şansă pentru familia ta!” este o nouă investiţie făcută de Danone pentru dezvoltarea durabilă a zootehniei româneşti şi un ajutor pentru refacerea economică a familiilor cu venituri reduse”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa Centrală şi de Sud.

„Proiectul urmează principiul de bază al Heifer International, „Passing on the gift - Dar din dar”.
Astfel, fiecare dintre cei care primesc animale vor dona, la rândul lor, primele femele obţinute altor familii din comunitate. În acest fel, darul iniţial se va multiplica, iar lanţul beneficiarilor va creşte. Prin stimularea zootehniei se va mări cantitatea de lapte de calitate europeană produsă şi vor creşte veniturile familiilor din comunităţile asistate”, a declarat Ovidiu Spînu, Director Heifer România.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod