Michel Montignac a murit

de Ileana Voicu Ghinea, 26 August 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Michel Montignac a murit
Autorul celebrei cure de slabire care-i poarta numele a decedat, duminica, la varsta de 66 de ani, informeaza Mediafax, care-l citeaza pe primarul orasului francez Annemasse, unde locuia nutritionistul francez.

Obez in copilarie, la maturitate Montignac si-a dedicat intreaga viata luptei cu kilogramele in plus. In timp ce era director in industria farmaceutica, in anii '70, a demarat o serie de cercetari in domeniul nutritiei, incercand sa isi rezolve propria problema de greutate, se afirma pe site-ul celebrului nutritionist.

Michel Montignac a pus astfel bazele regimului sau disociat - lipidele si glucidele nu trebuie amestecate in timpul aceleiasi mese -, care a adus o modificare radicala fata de regimurile traditionale, bazate pe alimentatia hipocalorica.
Michel Montignac a testat regimul disociat pe el insusi si a slabit 15 kilograme in doar cateva luni.

Nutritionistul francez Michel Montignac a venit si in Romania, in mai 2009, cand a participat la seminarul "Mananc, slabesc si ma mentin", organizat in Bucuresti.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dogcainele pe 14 Aug 2011, 09:57
    A gresit dieta

    Motivul mortii marelui nutritionist? Banuiesc ca datorita unei boli cardiovasculare - principala cauza a mortii in epoca actuala. Posibil un accident vascular cerebral, in urma netratarii hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei. A consumat ani de zile in exces alimente de origine animala (carne, lapte, oua, branza, peste). I s-au infundat arterele de la atata colesterol si acid miristic. De asemenea, alergia datorata histaminei din lapte cred ca i-a fost fatala :) A uitat o regula fundamentala in nutritie: La o parte alimente de origine animala consumate, se consuma 3 parti alimente de origine vegetala. Din aceasta cauza, cantitatea de antioxidanti din corp nu era suficienta ca sa faca fata radicalilor liberi. Nu-i placea soia, un aliment ce contine fito-estrogen, unul din principalii desfundatori de vase de sange. In plus, era sedentar; scria carti in loc sa alerge in parc 60 de min. pe zi. :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod