Michael Jackson, ultimul "rege al muzicii pop"?

6 Iulie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Michael Jackson, ultimul

Tronul "Regelui muzicii pop", ramas vacant dupa ce Michael Jackson a murit pe 25 iunie, in urma unui atac de cord, va fi foarte greu de ocupat, deoarece conceptul de "superstar" s-a schimbat foarte mult in epoca actuala, dominata de mp3 playere si de emisiuni precum "Star Academy", potrivit presei americane, citate de Mediafax.

Reprezentantii industriei muzicale se intreaba daca un alt cantaret precum Michael Jackson, care a vandut peste 750 de milioane de discuri, a pus bazele videoclipului modern si a carui moarte a tinut prima pagina a publicatiilor din lumea intreaga, ar putea sa mai apara si sa domine atat de mult cultura pop.


Scott Plagenhoef, redactor-sef la Pitchfork, o revista muzicala foarte influenta cu sediul general in Chicago, este de parere ca industria muzicala se afla intr-o stare deplorabila inainte de aparitia lui Michael Jackson si ca aceasta a fost salvata de succesul colosal al albumului "Thriller", al CD-urilor si videoclipurilor artistului.

"Insa in prezent, odata cu televiziunea prin cablu si prin satelit, odata cu DVD-urile si jocurile video, exista foarte multe alternative. Muzica nu pare sa mai ocupe un loc de frunte in topul pasiunilor tinerilor si in cel al culturii pop", a declarat Scott Plagenhoef.
 
Succesul inregistrat de programele de televiziune de tipul concursurilor muzicale, precum "Star Academy" si "Popstar", au dus democratizarea muzicii la un alt nivel, acela care ii permite publicului sa voteze viitoarele staruri.
"Exista mai putin mister si vraja in jurul starurilor pop de astazi, in comparatie cu epoca lui Jackson", a remarcat Plagenhoef.


Jerry del Colliano, specialist in industria muzicala, profesor la Universitatea din California de Sud, este, insa, convins ca omenirea va produce intotdeauna staruri. Faptul ca nimeni nu poate, asa cum a facut Michael Jackson, sa vanda 750 de milioane de albume este o remarca lipsita de fundament, in opinia lui Jerry del Colliano, intr-o epoca in care oricine poate sa descarce gratuit muzica de pe internet.

"Daca Michael Jackson din epoca 'Thriller' s-ar intoarce dintre morti, el nu ar mai putea sa vanda CD-uri, caci perioada acestora este depasita.
inregistrarile sunt moarte, CD-urile sunt moarte, iar descarcarile legale de muzica de pe internet sunt in agonie", considera aceeasi sursa.

Del Colliano crede, insa, ca aparitia unui viitor Michael Jackson este, totusi, posibila, insa starurile din viitor vor proveni din retelele de socializare Facebook si MySpace.
 

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod