Mărioara Zăvoranu: "Intru în greva foamei"

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Februarie 2013
Mama Oanei Zăvoranu a declarat că va apela la o soluție extremă în semn de protest față de decizia Patriarhiei de a interzice slujbele relioase în cimitirele private.

Mama Oanei Zăvoranu a declarat că va apela la o soluție extremă în semn de protest față de decizia Patriarhiei de a interzice slujbele relioase în cimitirele private.

Proprietară a unui cimitir privat, Mărioara Zăvoranu a intrat în conflict cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române, întrucât decizia Patriarhului Daniel îi afectează afacerea."Dacă nu se renunţă la această regulă, cred că intru în greva foamei. La mine este cu atât mai dificil, cu cât sufăr şi de diabet", a spus Mărioara Zăvoranu la emisiunea "Acces direct", de la Antena 1. 

Mărioara Zăvoranu a atacat în instanţă deciziile admionistraţiilor locale de a da autorizaţii de construcţie pentru cimitire particulare, dorind exclusivitate în domeniul cimitirelor.

"La mine la cimitir, preoţii încă slujesc şi vor sluji.

Nu înţeleg ce are Biserica Ortodoxă împotriva cimitirelor private. De ce, nu-i mai ajung sfântului Daniel afacerile lui, vrea să se întindă şi la cimitirele private? Biserica nu e stat în stat.
Biserica e ceva ce ne aparţine nouă, tuturor"
, a declarat pentru ziarul Ring Mărioara Zăvoranu, proprietara cimitirului Eternitatea din Capitală.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • maica stareta pe 8 Feb 2013, 12:43
  ref.cimitire private

  Buna ziua, Imi pare rau pentru doamna Zavoranu ca are astfel de probleme dar cimitirele nu ar fi trebuit niciodata sa faca obiectul unor afaceri private. Ce inseamna un cimitir privat? Este o suprafata de teren aflata in proprietatea cuiva pe care se inmormanteaza oameni. Noi crestinii ortodoxi avem cultul mortilor. In cimitir te astepti sa iti inmormantezi parintii , sa fii inmormantat si tu si copiii tai si copiii copiilor tai. Dar daca patronul cimitirului considera ca aceasta afacere nu-i mai aduce destui bani? Si daca suprafata de teren devine foarte scumpa? In functie de evolutia societatii, a cursului de schimb etc. Daca devine mai profitabil sa faca pe terenul respectiv un mall de exemplu sau un service sau o benzinarie ce se alege de mortii care au fost inmormantati acolo? Normal este ca cimitirele sa fie pe langa biserici acreditate si verificate de Patriarhie pentru ca acesta este institutia care se ocupa cu asa ceva. Dar cum la noi se obisnuieste sa fie omul potrivit in locul potrivit altuia, se protesteaza impotriva unor masuri de bun simt.

  0
  0

 • dan tm pe 7 Feb 2013, 19:42
  ciudat

  Lasand la o parte antipatia pentru persoane de genul Zavorancelor,si pentru emisiunile care le dau atentie,totusi mi se pare deplasat ce vrea Patriarhia. Aceasta institutie stat in stat ar trebui sa isi revizuiasca atitudinea,sa nu faca diferente cand e vorba de cununie,botez sau moarte a crestinilor. Am dreptul sa imi inmormantez apropiatii unde doresc,sa ii incinerez daca asta si-au dorit si au dreptul la o slujba religioasa. In acelasi timp,Biserica ar trebui sa aiba tarife egale,reglementate de lege in toata tara,sa se autofinanteze,sa emita chitante pentru serviciile prestate-pana la urma a fi preot e o meserie ca oricare alta,cu drepturi si obligatii- si sa mai lase mofturile iar din donatii sa ajute nevoiasii.

  4
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod