„Marco Spada”, baletul-pantomimă al teatrului Bolshoi, va fi transmis live din Moscova, în exclusivitate la Grand Cinema & More

Piesa aduce pe scenă o coregrafie complet nouă semnată de Pierre Lacotte, inspirată de spectacolul clasic din secolul al XIX-lea.
Una dintre cele mai spectaculoase producții ale teatrului Bolshoi, „Marco Spada”, va fi difuzată în premieră în România la Grand Cinema & More. Piesa reprezintă o reinterpretare semnată Pierre Lacotte a spectacolului „Fiica Banditului”, jucat pentru prima oară la Opera din Paris în 1857. Baletul va fi transmis live de la Moscova pe 30 martie, la 18:00 (ora României), în exclusivitate pentru țara noastră.

Cu o coregrafie complet nouă, îmbinând dans și pantomimă, spectacolul „Marco Spada” reprezintă o producție exclusivă Bolshoi și va putea fi jucat numai pe scena celebrului teatru pentru următorii șapte ani.
Producția creată special pentru compania rusească îmbină coregrafia complexă cu pantomima plină de umor, aducând la viață povestea banditului italian Marco Spada, care își ascunde nelegiuirile sub masca unui aristocrat. Secretul vieții duble a tâlharului este pus în pericol atunci când Prințul Federici îi cere mâna fiicei sale, dând naștere unui șir de întâmplări dramatice.

Spectacolul în 3 acte reprezintă o interpretare grandioasă atât la nivel tehnic, cât și dramatic: schimbări consecutive de decor, participarea întregului corp de balet, precum și cinci roluri principale create pentru cinci soliști.
Rolul lui Marco Spada este jucat de către americanul David Hallberg, primul balerin străin invitat să se alăture teatrului Bolshoi în anul 2011. În rolul Angelei, fiica banditului, este Evgenia Obraztsova, cunoscută pentru performanțele din spectacolele Don Quixote, La Sylphide sau Frumoasa din Pădurea Adormită, în timp ce rolul rivalei sale, Marchiza de Sampietri, este interpretat de tânăra Olga Smirnova, câștigătoare a premiului Benois de la Danse pentru cea mai bună dansatoare din lume.

La teatrul Bolshoi, „Marco Spada” a avut premiera pe 8 noiembrie 2013 și, de atunci, se bucură de un real succes atât în rândul publicului, cât și al criticilor.
Aceasta este cea de-a doua reinterpretare a spectacolului semnată de Pierre Lacotte, după cea din 1981 de la Opera din Roma.

Spectacolul face parte din stagiunea 2013 - 2014 a Grand Cinema & More. Aceasta aduce în sălile de cinema spectacole live, transmisiuni în direct sau înregistrări ale unora dintre cele mai frumoase spectacole de operă, teatru şi balet din întreaga lume. Biletele pentru spectacolul  „Marco Spada” pot fi rezervate sau achiziționate online, pe www.grandcinemaandmore.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod