Lacul lebedelor, cel mai faimos spectacol pus în scenă de Teatrul Bolshoi, în exclusivitate la Grand Cinema Digiplex

17 Octombrie 2012
Facebook Twitter Comenteaza
Lacul lebedelor, cel mai faimos spectacol pus în scenă de Teatrul Bolshoi, în exclusivitate la Grand Cinema Digiplex
Grand Cinema Digiplex, cinematograful din Băneasa Shopping City, transmite în data de 21 octombrie, unul dintre cele mai faimoase spectacole de balet, Lacul lebedelor, în interpretarea Orchestrei Academice de Stat a Teatrului Bolshoi din Rusia.

Spectacolul transmis de Grand Cinema Digiplex, duminică, 21 octombrie, ora 18:00 a avut premiera în urmă cu mai mult de un secol, în 1877, la Teatru Bolshoi din Moscova. Tchaikovsky și-a demonstrat încă o dată genialitatea reușind să compună muzica pentru acest spectacol în doar un an.
Reprezentația transmisă de Grand Cinema Digiplex se bucură de o coregrafie semnată Yuri Grigorovitch, celebru balerin și mai apoi Director Artistic la Teatrul Bolshoi. Grigorovitch și-a început cariera în 1946, la Școala de Balet din Leningrad pentru ca mai apoi să devină solist al Baletului Kirov din St. Petersburg. Coregrafia pentru Lacul Lebedelor este inspirată de compozițiile celor mai mari coregrafi ai tuturor timpurilor: Marius Petipa, Lev Ivanov și Alexander Gorsky. Din distribuţie spectacolului transmis de cinematograful din Băneasa Shopping City fac parte Mariya Aleksandrova, Ruslan Skvortsov, dar şi Nikolay Tsiskaridze, unii dintre cei mai renumiți balerini ai lumii.


Lucrarea lui Pyotr Ilyici Tchaikovsky este inspirată din poveştile populare ruseşti, aducând în faţa publicului povestea de dragoste imposibilă dintre prinţul Siegfried şi Odette, eroina prinsă sub o îngrozitoare vrajă. Tânăra Odette este blestemată ca ziua să se transforme în lebădă, iar noaptea să prindă formă umană. Vraja poate fi ruptă doar în momentul în care un prinţ virgin îi jură dragoste pe vecie. Cu toate că prinţul se îndrăgostește de Odette, vrăjitoarea aruncă și asupra lui un blestem ajungând să jure dragoste altei femei.
Simţindu-se înşelată, Odette decide să își ia viața, iar prinţul Siegfried, măcinat de greşeala facută, o urmează. Destinul lor tragic, prinde un alt contur în noua viață, cea de după moarte, cei doi reușind să își trăiască în final povestea de dragoste.

Grand Cinema Digiplex transmite în exclusivitate reprezentațiile de balet ale celebrului Teatru Bolshoi din Moscova din acest sezon. Spectacolul Fiica faraonului poate fi urmărit într-o difuzare LIVE la Grand Cinema Digiplex pe 25 noiembrie.
Pentru luna decembrie, cinematograful din Băneasa Shopping City a pregătit o nouă transmisiune de excepție, Spărgătorul de nuci cu participarea specială a corpului de balet Bolshoi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod