Ianuarie, luna despărţirilor

Prima lună a anului are o influență negativă asupra stării de spirit a oamenilor, din cauza zilelor prea scurte şi a vremii reci, dar şi din cauza lipsei banilor.

Prima lună a anului are o influență negativă asupra stării de spirit a oamenilor, din cauza zilelor prea scurte şi a vremii reci, dar şi din cauza lipsei banilor, explică un psiholog britanic.

 

Sărbătorile de iarnă implică multe cheltuieli, așa că nu mai rămân bani pentru reducerile masive de început de an, relatează cotidianul britanic  "Daily Mail", citat de Realitatea.net.

 

În ianuarie, 50% din persoanele intervievate recunosc că se întâlnesc mai rar cu prietenii, iar o treime spun că-şi neglijează familia.  Circa 38% admit că sunt deprimaţi în ianuarie, iar 59% spun că e mai greu să te dai jos din pat dimineaţa în primele săptămâni ale anului.

38% din cei chestionaţi încep şi termină serviciul pe întuneric.

 

"Lipsa somnului ne poate face letargici şi deprimaţi", constată Donna Dawson, psiholog de comportament. "Lipsa de mişcare ne dă impresia că suntem închişi şi senzaţia că ne sufocăm. Să stăm acasă, cu căldura pornită, ne face nervoşi, iritabili şi stresaţi. Dacă adăugăm plictiseala, problemele cu banii, prea mulţi timpi morţi petrecuţi alături de partener, avem reţeta perfectă pentru o ceartă şi chiar pentru despărţire", spune Dawson.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod