Globurile de aur 2015: "Boyhood", cel mai bun film


Filmul lui Richard Linklater a fost desemnat cel mai bun film-dramă, la cea de-a 72-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles (California).

"Boyhood" a câştigat trei trofee, inclusiv cel decernat în cadrul categoriei "cel mai bun film - dramă" la cea de-a 72-a ediţie a galei Globurilor de Aur. Regizorul Richard Linklater şi actriţa Patricia Arquette - la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" - au adus acestei pelicule celelalte două trofee.

Lungmetrajul revoluţionar al lui Linklater a concurat la Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă cu "The Imitation Game", "The Theory of Everything", "Selma" şi "Foxcatcher".

În filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizorul Richard Linklater se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din şcoala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Drama a fost filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiaşi actori, regizorul urmărindu-le evoluţia fizică şi emoţională.

"The Grand Budapest Hotel" a fost desemnat cel mai bun film - comedie sau musical la gala Globurilor de Aur de la Los Angeles. Regizorul Wes Anderson a mulţumit membrilor Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), care decernează Globurile de Aur, citind de pe o coală de hârtie câteva dintre prenumele acestora, despre care a spus că sunt "exotice".

A fost a opta oară când am fost nominalizat. Nu-mi vine să cred că am câştigatKevin Spacey
Eddie Redmayne a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun dintr-o dramă actor graţie evoluţiei sale din filmul "The Theory of Everything", iar Julianne Moore a fost desemnată cea mai bună actriţă dintr-o dramă pentru prestaţia ei din filmul "Still Alice".

Michael Keaton s-a impus la categoria "cel mai bun actor dintr-un film - comedie/dramă" pentru rolul din filmul "Birdman", iar Amy Adams s-a impus la categoria feminină echivalentă pentru rolul din filmul "Big Eyes".

Gala Globurilor de Aur este renumită pentru atmosfera de obicei foarte relaxată în care se desfăşoară, însă cea de-a 72-a gală a evenimentului s-a derulat într-un ton mult mai sobru, întrucât mulţi dintre prezentatori şi câştigători au vorbit despre câteva evenimente grave petrecute recent în lume, precum tragedia din oraşul Ferguson, atacul terorist comis în redacţia săptămânalului de satiră francez Charlie Hebdo şi drepturile comunităţii LGBT, relatează Mediafax.
"Pentru fraţii, surorile, prietenii şi familiile noastre din Franţa, vreau să vă spun că inimile noastre sunt alături de voi în seara aceasta", a declarat actorul Jared Leto, care a rostit apoi o frază similară în limba franceză.

Jeffrey Tambor a devenit primul artist transgender din istorie care a fost recompensat cu un Glob de Aur după ce s-a impus la categoria "cel mai bun actor într-un serial - comedie" pentru evoluţia sa din show-ul "Transparent", produs de grupul Amazon, în care joacă rolul unei femei transgender.

De asemenea, "Transparent" a devenit prima producţie a grupului Amazon care câştigă un Glob de Aur, după ce s-a impus la categoria "cel mai bun serial - comedie".

Matt Bomer s-a impus la categoria "cel bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj TV" pentru evoluţia sa din filmul "The Normal Heart", produs de HBO, dedicat victimelor făcute de SIDA.

John Legend a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun cântec original pentru single-ul "Glory", inclus pe coloana sonoră a filmului "Selma".
Cântecul face referire la lupta pentru drepturi civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod