Fundaţia Română a Inimii serbează Ziua Mondială a Inimii

23 Septembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Fundaţia Română a Inimii serbează Ziua Mondială a Inimii
Septembrie este Luna Inimii. Este luna în care comunitatea medicală internaţională reaminteşte cât de important este să prevenim apariţia bolilor cardiovasculare, principala cauză de îmbolnăvire şi deces la nivel mondial. În România, aproximativ 150.000 de oameni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare.

În ţara noastră, evenimente dedicate Zilei Mondiale a Inimii au loc pe 24 septembrie. Organizate de Societatea Română de Cardiologie (SRC) şi Fundaţia Română a Inimii (FRI), în parteneriat cu Becel, acţiunile au rolul de a sensibiliza populaţia cu privire la factorii de risc cardiovascular.

Astfel, sâmbătă, 24 septembrie 2011, în intervalul orar 11:00- 12:00, aproximativ 100 de tineri organizează în Bucureşti o caravană flashmob cu opriri în Parcul Unirii, Piaţa Victoriei şi Piata Charles de Gaulle.   

În parcul Herăstrău se vor afla spatii special amenajate ale Fundaţiei Române a Inimii unde medici voluntari măsoară riscul cardiovascular. Tot la corturile din Herăstrău, reprezentanţii Becel vorbesc despre importanţa alimentaţiei echilibrate pentru sănătatea inimii, precum şi despre diferenţele dintre grăsimile bune şi cele rele.
O sursă bună de Omega 3 şi Omega 6 este margarina Becel ce urmează a fi dăruită celor prezenţi la spatiile special amenajate de către FRI, în ziua de 24 septembrie.
 
"Campaniile împotriva bolilor cardiovasculare au în centrul acţiunilor lor, optimizarea stilului de viaţă (alimentaţie sănătoasă), activitate fizică zilnică şi lipsa fumatului. Reducerea nivelului colesterolului este un obiectiv central al acţiunilor noastre, iar primul pas este reprezentat de înlăturarea grăsimilor trans şi reducerea grăsimilor saturate concomitent cu creşterea aportului de grăsimi nesaturate (în special ulei de in, de măsline şi margarină de nouă generaţie)", subliniază Prof Dr.
Dan Gaiţă, Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod