„Fragmente din viaţa maestrului Sergiu Celibidache”

Fundaţia Sergiu Celibidache continuă seria de manifestări culturale dedicate împliniri a 100 de ani de la naşterea marelui dirijor, Sergiu Celibidache, printr-o expoziţie de fotografie, care va avea loc în perioada 22-27 mai 2012. O serie de imagini din viaţa Maestrului va putea fi admirată la Galeriile Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă (strada C.A. Rosetti 5, sector 1, Bucureşti). Printre lucrările expuse, peste 100 la număr, se regăsesc atât fotografii clasice, cât şi fotografii realizate artizanal pe lemn.
Fundaţia Sergiu Celibidache continuă seria de manifestări culturale dedicate împliniri a 100 de ani de la naşterea marelui dirijor, Sergiu Celibidache, printr-o expoziţie de fotografie, care va avea loc  în perioada 22-27 mai 2012. O serie de imagini din viaţa Maestrului va putea fi admirată la Galeriile Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă (strada C.A. Rosetti 5, sector 1, Bucureşti). Printre lucrările expuse, peste 100 la număr, se regăsesc atât fotografii clasice, cât şi fotografii realizate artizanal pe lemn.

Fotografiile, prezentate în premieră pentru România, portretizează cronologic întreaga viaţă a lui Sergiu Celibidache şi fac parte din colecţia personală  a familiei Celibidache.

Vernisajul expoziţiei este programat  pentru data de 22 mai 2012, începând cu ora 19.00, în locaţia menţionată mai sus.

Artmark este o casă  de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.
În cei patru ani de existenţă, Artmark a organizat peste 50 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare aprox. 5.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 5,5 milioane de euro în 2010 la 11 milioane de euro în 2011 – într-o piaţă a vânzărilor publice care a crescut de la aproximativ 8,3 milioane euro în 2010 la aprox. 14 milioane euro în 2011. Oferind oportunităţi de investiţie numai în opere de calitate muzeală, Artmark se implică  activ şi în conservarea şi perpetuarea moştenirii culturale. În 2010 şi 2011, datorită iniţiativei susţinute de Artmark a unor colecţionari, mai multe capodopere ale artei româneşti vândute prin licitaţie au fost oferite expunerii publice în muzee naţionale de artă din ţară.

F64 Studio, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin online de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro.
În prezent este magazinul cu cel mai mare spaţiu comercial dedicat echipamentelor foto-video din sud-estul Europei, în Bd.Unirii 45, magazin cu program extins, deschis în fiecare zi a săptămânii (inclusiv sâmbătă și duminică).

F64 Studio înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, pentru clienții care agreează sistemul plăților online și al livrărilor la domiciliu sau al celor din provincie. Dacă sunteți fani ai fotografiei, puteți găsi o sumedenie de informații interesante despre arta și tehnica fotografică și pe contul oficial Facebook: https://www.facebook.com/F64Studio.

Atelierul Wood be Nice este atelierul care a luat naştere din pasiunea celor doi artişti vizuali Daniel Loagar şi Andrei Cornea pentru imagine şi crearea ei, prin imagine înţelegându-se fotografie, transfotografie, colaj şi instalaţie.
Filosofia ideii de fotografie pe lemn a venit din dorinţa de readucere a fotografiei în lumea palpabilă – un fel de repunere în drepturi a imaginii ce a devenit în secolul nostru aproape exclusiv virtuală, şi transformarea imaginii în obiect de artă.  Astfel, interacţia dintre imagine şi fibrele lemnului (vizibile prin imagine) – dă noi valenţe fotografiei iniţiale – augumentând-o sau schimbându-i subtil sensul iniţial. Rezultatul - fotografia pe lemn – are un aspect androgin între fotografia de epocă şi pictura pe lemn vechi. Pe o parte, este un mediu arhaic ce întoarce arta spre inocenţă, iar pe de altă parte materialitatea lui dă greutate imaginii invitând-o la nemurire. Însă dezinvoltura sub care se înfăţişează fotografia pe lemn poate fi atinsă doar prin munca noduroasă şi pasiunea la care s-au dedat primii artizani ai lumii.
Alte detalii despre proiectele în lucru ale Atelierului Una Isola Muy Hermosa, pot fi găsite pe www.woodbenice.com şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/pages/AtelierUnaIsolaMuyHermosa/181464005234045.
 
Evenimentul face parte din Festivalul Sergiu Celibidache, ediţia I.
Festivalul „Sergiu Celibidache 100” este organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod