Fotograful Zoltan Lorencz a pictat un tablou inspirat de tragedia din Colectiv

Zoltan Lorencz, fotograful vedetelor, a pictat un tablou la trei zile după tragedia din Colectiv.

Impresionat de drama prin care au trecut tinerii și marcat de suferința rudelor acestora, Zoltan s-a apucat de pictat, iar lucrarea sa denumita ”Strigăt mut” a fost terminată în două săptămâni.

Am început această lucrare la trei zile de la incidentul Colectiv și am terminat-o în urmă cu două zile. Tragedia din Colectiv m-a impresionat și acesta a fost modul meu de a-mi striga durerea. Scena de jos a tabloului este viziunea mea de a exprima suferința prin care au trecut tinerii din Colectiv.

Tabloul în sine reprezintă lupta dintre bine și rău, expusă într-un cadru filmic imaginar în care a fost răstignit Isus. Tabloul se referă la tot ce se întâmplă în lume, vorbește despre credință, despre un mit, în sensul că toata omenirea crede în ceva, dar nu știe dacă acel ceva există. Toți așteptăm să se întâmple ceva spre bine, însă nu conștientizăm că schimbarea începe cu noi” spune pictorul.

Lucrarea este evaluată la 20000 de euro, este ulei pe panza și are 140/100 cm, iar Zoltan spune că dacă s-ar găsi un cumpărător, ar dona banii pentru contrucția unui spital.

Daca tabloul se va vinde, mare parte din sumă aș dona-o pentru construcția unui spital. Desigur banii aceștia nu ar fi de ajuns, însă visul meu este să contruiesc un spital nou, deoerece în urma tragediei care a avut loc mi-am dat seama că spitalele sunt insuficiente în România. M-aș bucura să existe mai mulți donatori, să ne unim forțele și să ridicum un spital” a mai spus Zoltan Lorencz.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod