Festivalul "George Enescu", in turneu de promovare

2 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Festivalul International "George Enescu", editia a XIX, va avea loc in perioada 30 august - 26 septembrie 2009. Editia din acest an a Festivalului va include concerte simfonice si camerale, recitaluri, spectacole de opera si balet, in principalele sali de concert ale Bucurestiului.

Festivalul si Concursul International "George Enescu" este cel mai mare eveniment cultural din Romania, iar pe plan mondial a capatat renume de la o editie la alta, ajungand in 2007 sa fie deosebit de apreciat de mass-media internationala si privit ca un adevarat rival al celebrului Festival de la Salzburg.

Vor fi prezentate peste 280 de lucrari dintre care: 24 de opusuri enesciene, peste 80 de lucrari ale unor compozitori romani contemporani, 10 spectacole de opera si balet.
De asemenea, vor participa 13 orchestre mari din Europa, 14 orchestre de camera din lume, 19 formatii camerale, 6 coruri, 41 de solisti in concerte, 6 solisti in recital.

Printre artistii care au confirmat deja prezenta in aceasta editie, se numara si: Martha Argherich, Nelson Freire, Hélène Grimaud, Joshua Bell, Renaud Capuçon, Maxim Vengerov, Mariss Janssons, Charles Dutoit, Royal Philharmonic, Maggio Musicale Fiorentino, Concertgebow Orchester.

Concursul International "George Enescu" se va desfasura intre 30 august si 6 septembrie 2009 si va include sectiunile pian, vioara si compozitie.
Juriul concursului este format din muzicieni eminenti din Romania si din strainatate.

Editia 2009 a Festivalului si Concursului International "George Enescu" va fi precedata de o campanie internationala de prezentare si promovare a acestui grandios eveniment, un turneu desfasurat in cateva dintre cele mai importante capitale europene.

Turneul va cuprinde conferinte de presa la care vor participa cei mai importanti reprezentanti mass-media din tarile respective, reprezentanti ai agentiilor de turism, personalitati culturale si reprezentanti ai agentiilor de impresariat artistic. Actiunile mediatice vor fi completate de recitaluri camerale sustinute de laureati ai Concursului International "George Enescu".
 
Programul turneului:

  • Bruxelles, 9 martie, Studio 1 du Flagey;
solisti Vlad Stanculeasa (vioara, locul II la Concursul International „George Enescu” 2007) si Claudia Bara (pian).

  • Paris, 10 martie, Ambasada Romaniei;
solisti: Clara Cernat (vioara) si Thierry Huillet (pian).

  • Londra, 13 martie, Royal Academy of Music, Duke’s Hall;
solisti: Remus Azoitei (vioara, locul II la Concursul International „George Enescu” 1999) si Eduard Stan (pian).

  • Roma, 20 martie, Accademia di Romania;
solisti: Ana Tifu (vioara, locul I la Concursul International „George Enescu” 2007) si Giulio Biddau (pian).

  • Viena, 23 martie, Wiener Staatsoper;
solisti: Alexandru Tomescu (vioara, locul I la Conculsul  International „George Enescu” 1999) si Horia Mihail (pian).

  • Berlin, 26 Martie, Ambasada Romaniei;
solista: Luiza Borac (vioara, laureata a Concursului International „George Enescu” 1991).
 

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod