Fairy și Chef Florin Dumitrescu îți dezvăluie cea mai apreciată rețetă tradițională a românilor

Bucătăria românească este bogată în rețete care mai de care mai gustoase, pregătite de fiecare bucătar după gustul și priceperea lui, dar lăudate de români și străini deopotrivă. Dintre zecile de feluri de mâncare tradiționale care umplu de arome delicioase bucătăriile din toată țara, trebuie să existe o rețetă cea mai cea, un preparat căruia niciun român nu îi poate rezista.
Pornind de la această convingere, Fairy și Chef Florin Dumitrescu au lansat în octombrie cea mai mare dezbatere culinară națională. Astăzi, la finalul a două luni de propuneri și voturi pe pagina de Facebook Fairy, concursul ”Rețeta tradițională a românilor” și-a anunțat marele câștigător.

De sute de ani, românii nu cunosc masă de sărbătoare fără acest fel de mâncare. Prepararea lui cere pricepere și migală, dar odată scos din cuptor, este în stare să deschidă pofta și celui mai pretențios mesean. Împrumutat de la turci, acest fel a cunoscut atâtea variante câte gospodării există în țară, iar astăzi, nu există vizitator străin pe meleagurile noastre care să nu fi gustat măcar una din nenumăratele rețete îmbogățite cu ingrediente surprinzătoare.
Fairy și Chef Florin Dumitrescu au confirmat bănuielile multora dintre concurenți: și astăzi, la fel ca pe vremea bunicii, sarmalele sunt cel mai apreciat fel de mâncare tradițional din România. Din carne de porc sau de curcan, în foi de viță, de varză sau chiar de ștevie, mari sau mici, cu șunculiță sau cu ciuperci, nelipsitele sarmale rămân mâncarea preferată a românilor, indiferent de vârstă, regiune sau influențe culinare.

Chef Florin Dumitrescu: “De mult timp îmi doream să aflu care este mâncarea tradițională care îi reprezintă pe românii din toate colțurile țării.
Împreună cu Fairy, i-am invitat pe aceștia să voteze și să susțină felul de mâncare pe care îl consideră reprezentativ pentru noi, iar acesta este doar începutul. Mâncarea este un motiv bun de a socializa și de a aduce oamenii împreună, iar atunci când gătim, o facem cu drag pentru alții. Indiferent că gătiți acasă sau într-un restaurant, în fiecare fel de mâncare e o părticică din sufletul vostru, din energia voastră. Nu pot să recomand altceva decât să gatiți cu suflet, dăruiți cu drag și mâncați cu poftă.”


În perioada 22 octombrie – 10 decembrie, pagina de Facebook Fairy a fost scena dezbaterii naționale care și-a propus să descopere cea mai apreciată rețetă tradițională românească.
Peste 15.000 de consumatori au votat rețete din cele mai diverse, de la tochitură de porc și drob la fasole cu afumătură și pârjoale. Toate au avut un lucru în comun: pe cât de gustos este rezultatul, pe atât de complicată este îndepărtarea grăsimii de după. Dacă vrei să te bucuri de felul tău preferat fără grija spălării vaselor, alege Fairy Platinum, detergentul de vase care îndepărtează grăsimea dificilă în doar 10 minute, fără să înmoi vasele mult timp! Pentru că tradițiile se păstrează în rețete, nu în spălatul vaselor, Fairy Platinum este cea mai bună formulă de la Fairy împotriva grăsimii dificile!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod