Expozitia "Napoleon al III-lea si Principatele Romane" - inca o saptamana de vizitare

2 Februarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Durata de vizitare a expozitiei "Napoleon al III-lea si Principatele Romane", de la Muzeul National de Arta al Romaniei, a fost prelungita pana pe data de 8 februarie, datorita succesului inregistrat. Evenimentul cultural aniverseaza 200 de ani de la nasterea imparatului Napoleon al III-lea (in 2008) si 150 de ani de la unirea infaptuita sub Alexandru Ioan Cuza (in 2009).

Din expozitie nu lipsesc: documente-marturii ale calatorilor francezi in tarile romane, scrisorile lui Cuza catre Napoleon al III-lea, Tratatul de Pace de la Paris (1857), Tezaurul de la Pietroasa, coroana de otel a lui Carol I, piese de mobilier din castelul de la Compiegne - resedinta lui Napoleon al III-lea, fotografii de epoca realizate de Carol Pop de Szathmari, precum si lucrari de arta ale artistilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Gustave Moreau, Jean-Francois Millet, Alfred Sisley sau Claude Monet.


Aproximativ 30 de muzee si institutii din Romania si Franta au imprumutat lucrari pentru aceasta manifestare culturala.

Expozitia va putea fi admirata apoi in Franta, vernisajul acesteia la Muzeul National al Castelului din Compiegne fiind programat pentru 20 martie, cu posibilitate de vizitare pana pe 29 iunie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod