Echipa impresionantă a celor mai cunoscuţi supereroi din Universul Marvel revine în „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron”

Studiourile Marvel prezintă „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” – continuarea de proporţii impresionante a celui mai măreţ film cu supereroi din toate timpurile. Soarta planetei atârnă de un fir de aţă, odată cu apariţia răufăcătorului Ultron, şi depinde de Răzbunători să-l oprească din ducerea la bun sfârşit a planurilor sale îngrozitoare. Curând, alianţe incomode şi acţiuni neaşteptate pregătesc terenul pentru o aventură globală unică.
Filmul „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron / Avengers: The Age of Ultron” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 24 aprilie 2015, fiind proiectat în varianta 2D, 3D şi IMAX 3D. Biletele s-au pus deja în vânzare în toate cinematografele partenere.

Avengers Assemble

„Există o singură cale de a obţine pacea... dispariţia Răzbunătorilor.” – Ultron

Bazat pe renumita serie de benzi desenate „Răzbunătorii”, publicată pentru prima dată în 1963, filmul „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” încheie – alături de „Ant-Man”, care va avea premiera în iulie 2015 – Faza a Doua a Universului Cinematografic Marvel. Reunirea Răzbunătorilor originali, precum şi adăugarea noilor personaje Vision, Quicksilver şi Scarlet Witch, conturează o echipă puternică şi incitantă.

Pentru Robert Downey Jr., care joacă rolul lui miliardarului-supererou Tony Stark/Omul de Oţel, unul dintre lucrurile favorite din film a fost chiar dinamica dintre Răzbunători. „Ce mi-a plăcut mult la acest scenariu a fost dezvoltarea relaţiilor complexe dintre Răzbunători. Mi-a plăcut, de exemplu, că Thor are o dispută cu mine şi că, până la urmă, trebuie să recunoască faptul că am dreptate”, explică actorul.

O altă schimbare este că acum Căpitanul America, jucat de Chris Evans, este cel care coordonează echipa. „Tony consideră că cine face treaba cel mai bine ar trebui probabil să o facă şi chiar dacă Tony are multe calităţi, Căpitanul America are cea mai mare experienţă”, afirmă Robert Downey Jr.
„Cu siguranţă el e cel care dă ordinele acum, dar nu e tipul de ierarhie în care el comandă şi oamenii trebuie să execute. E mai degrabă vorba despre momentul când bătălia porneşte şi este nevoie de o structură, iar Căpitanul America nu are nici o problemă în organizarea unei abordări în echipă”, explică Chris Evans.

Chris Hemsworth se reîntoarce drept Thor, Zeul Tunetului, şi explică cum s-a adaptat personajul său la viaţa pe pământ şi care este rolul său în echipă. „El reprezintă o parte centrală din echipă acum ş cu siguranţă există o unitate care s-a format între ei ca grup. Thor are privirea de ansamblu asupra conflictului actual. Este lupta iniţială, în care sunt implicaţi cu toţii, dar el îşi foloseşte cunoştinţele Asgardiane să identifice alte posibile ameninţări care pot apărea.”

Echilibrând tot testosteronul Răzbunătorilor, Scarlett Johansson revine ca Văduva Neagră. „Fiecare dintre Răzbunători are propria poveste încărcată. Nici unul dintre noi nu a ales această misiune, ci misiunea ne-a ales pe noi, iar ezitarea de a purta această pălărie de supererou creionează nişte istorii foarte interesante, pe care le explorăm într-o anumită măsură”, spune actriţa.

Povestea şi noul răufăcător

Dezvoltarea poveştii din film a adus o nouă provocare, producătorii trebuind să se asigure că toate evenimentele din filmele Marvel anterioare vor avea un rol în firul narativ şi în dinamica scenariului.
„S-au întâmplat multe de la sfârşitul primului film «Răzbunătorii»”, spune producătorul Kevin Feige. „Am trecut prin toate filmele din Faza a Doua: casa lui Tony Stark nu mai este, el a aruncat RT-ul şi îşi reevaluează viaţa şi rolul său drept Omul de Oţel. Thor s-a reîntors în Asgard şi a hotărât că nu vrea să fie rege. El s-a întors pentru a se dedica protejării umanităţii, iar S.H.I.E.L.D. s-a destrămat în «Căpitanul America: Războinicul Iernii», după ce s-a aflat că vreme de mulţi ani a fost, de fapt, Hidra. Toate aceste evenimente au lăsat multe lucruri neterminate.”

„Vrem ca fiecare franciză şi fiecare dintre filme să fie autentic şi să aibă individualitate, fiind în acelaşi timp corelat cu ce s-ar putea întâmpla în următoarele două-trei filme. Am fost foarte norocoşi să găsim echilibrul între a duce lucrurile în direcţii noi, incluzând totodată momente care să păstreze toate francizele conectate, în afara filmelor cu Răzbunătorii”, spune şi producătorul executiv Louis D’Esposito.

Decizia de a-i oferi lui Ultron rolul de răufăcător în acest film a fost dintotdeauna prima alegere pentru regizorul Joss Whedon, în ciuda ultimei secvenţe din „Răzbunătorii”, în care apare personajul Thanos. Pentru Whedon, apariţia lui Ultron în acest sequel îşi are rădăcinile în copilăria sa.
„Personajul Ultron a fost unul dintre duşmanii principali ai Răzbunătorilor, de când eram copil”, spune el. „Era un robot ucigaş care îi urăşte pe Răzbunători şi se poate automultiplica. Mi-a fost clar de la început că, în vreme ce urmăream să exprim grandoarea şi pericolul în disocierea dintre cum funcţionează mintea sa şi cum este structurată umanitatea, trebuia fac o întoarcere la 180 de grade şi să-l fac extre, de volatil şi veşnic furios.”

Următorul pas a fost reflectarea unei relevanţe globale în firul poveştii. După cum afirmă Whedon, întotdeauna au considerat că Răzbunătorii sunt un fel de eroi ai lumii – nu doar ai Americii sau ai unei anumite regiuni, astfel că au căutat să aibă doar o parte din acţiunie în New York, restul desfăşurându-se în toate colţurile lumii. „Am vrut să mergem în locaţii noi, care nu prea au fost văzute prea mult în filme, precum Seul în Coreea de Sud, în centrul oraşului Johannesburg din Africa de Sud sau în Valea Aosta din nordul Italiei”, completează producătorul executiv Jeremy Latcham.

Sinopsis

Când Tony Stark reporneşte un program inactiv de menţinere a păcii, lucrurile scapă de sub control, iar cei mai puternici Eroi ai Pământului – incluzându-i pe Omul de Oţel, Căpitanul America, Thor, Incredibilul Hulk, Văduva Neagră şi Ochi de Şoim – sunt supuşi unui test limită, pe măsură ce se luptă să salveze planeta de distrugerea de către teribilul Utron.

În rolurile principale din „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron” joacă: Robert Downey Jr., care se reîntoarce drept Iron Man, alături de Chris Hemsworth drept Thor, Mark Ruffalo ca Hulk şi Chris Evans în rolul lui Captain America.
Împreună cu Scarlett Johansson drept Black Widow şi Jeremy Renner ca Hawkeye, şi avându-i în rolurile secundare pe Don Cheadle (James Rhodes/War Machine), Cobie Smulders (Agentul Maria Hill), Stellan Skarsgård (Erik Selvig) şi Samuel L. Jackson (Nick Fury), echipa trebuie să se reunească pentru a-l înfrânge pe Ultron, un răufăcător tehnologic îngrozitor, hotărât să extermine rasa umană. Pe parcurs, ei se confruntă cu doi nou-veniţi puternici şi misterioşi: Pietro Maximoff, jucat de Aaron Taylor-Johnson, şi Wanda Maximoff, jucată de Elizabeth Olsen, dar se şi reîntâlnesc cu un vechi prieten într-o nouă formă, când Paul Bettany devine Vision.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=n_30KRimnr4
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod