Cercetașii României deschid seria evenimentelor dedicate Centenarului

Anul 2013 marchează împlinirea a 100 de ani de activitate a cercetășiei în România, motiv de sărbătoare pentru toți voluntarii și copiii membri ai Organizației Naționale Cercetașii României.
Anul 2013 marchează împlinirea a 100 de ani de activitate a cercetășiei în România, motiv de sărbătoare pentru toți voluntarii și copiii membri ai Organizației Naționale Cercetașii României. Cei mai mici dintre cercetași, lupișorii, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, sunt invitați să ia parte la marea sărbătoare a celor 100 de ani. După implicarea în comunitățile lor, prin participarea sau realizarea unui proiect local, patrule de lupișori din toată țara vin să sărbătorească împreună Centenarul Cercetășiei la Mogoșoaia, în perioada 28 Iulie - 2 August 2013.

“Centenarul Lupișorilor”, așa cum este denumit evenimentul, face parte dintr-un proiect amplu demarat de Organizația Națională Cercetașii României, care include 100 de proiecte ce răspund nevoilor din comunitățile/orașele în care cercetașii își desfășoară activitatea, o serie de 6 tabere regionale desfășurate simultan în mai multe regiuni ale țării (pentru cercetașii cu vârstele cuprinse între 11 și 18 ani) și două evenimente naționale dedicate atât celor mari, cât si celor mici.


De-a lungul celor 6 zile de tabără, peste 150 de lupișori vor avea ocazia să participe la activități ce vor atinge toate ariile de dezvoltare personală, prin programul special creat în care le sunt mobilizate competențele fizice, afective și intelectuale, prin posibilitatea de a socializa, precum și prin consolidarea laturei spirituale.
Printre activitățile special create pentru aceștia se numără: activități de aventură, construcții și noduri, ateliere cu specific cercetășesc, construcția machetei Domeniului Mogoșoaia și o zi dedicată vizitării capitalei.

Lupișorii și voluntarii vă așteaptă la Ziua Porților Deschise pe 31 iulie, unde puteți afla mai multe despre Organizația Națională Cercetașii României  și despre activitățile din camp în cadrul unui tur organizat.

Deviza cercetașilor, “Gata oricând” se va auzi și după Centenarul Lupișorilor, când temerarii (copiii cu vârstele între 11 și 15 ani) și exploratorii (copiii cu vârstele între 15 și 18 ani) vor avea propria tabără, ce adună sute de cercetași din toată țara și din străinătate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod