Campania “Şi tu contezi! – 10 vedete alături de tine” continuă cu un vernisaj de impact

Asociaţia COLFASA a organizat marţi, 6 martie, începând cu orele 19:00, la Galeriile Artmark, vernisajul expoziţiei fotografice “Şi tu contezi! – 10 vedete alături de tine”. Evenimentul se înscrie în campania de comunicare a proiectului “Femeia contează!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Asociaţia COLFASA a organizat marţi, 6 martie, începând cu orele 19:00, la Galeriile Artmark, vernisajul expoziţiei fotografice “Şi tu contezi! – 10 vedete alături de tine”. Evenimentul se înscrie în campania de comunicare a proiectului “Femeia contează!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Prin campania de comunicare desfăşurată în cadrul proiectului “Femeia contează!” - 10 dintre personalităţile noastre feminine de marcă - ALTEŢA SA REGALĂ PRINŢESA LIA A ROMÂNIEI, MAIA MORGENSTERN, MONICA TATOIU, SANDA NICOLA, RALUCA MOIANU, SIMONA PĂTRULEASA, DANA SĂVUICĂ, GABRIELA CRISTEA, MONICA IAGĂR şi ROXANA ILIESCU – au fost de acord  să transpună stările prin care trec aceste femei într-o şedinţă foto emoţionanţă. Obiectivul lui Adrian Stoicoviciu a surprins cele mai puternice imagini care sugerează hărţuirea psihologică la locul de muncă (mobbing). Toate aceste vedete, chiar dacă sunt femei frumoase şi foarte atente la imaginea lor, au acceptat cu entuziasm invitaţia de a ajuta alte femei aflate în situaţii limită.


"A fost o muncă de echipă", spune Adi Stoicoviciu, "în care toţi am fost profund impresionaţi de poveştile femeilor care au apelat la ajutorul Centrului Anti - Mobbing şi am încercat să le transpunem cât mai fidel, dar şi mai artistic în imagini. Nu a fost uşor, am încercat să atragem atenţia fără să şocăm inutil. Vedetele implicate nu au fost simple personaje, au participat şi ele cu tot sufletul şi şi-au adus aportul lor din experienţele trăite."

Singura persoană care întruchipează partea "mobbizantă", agresorul, a fost Monica Tatoiu, cea care, de altfel, a recunoscut că în trecut şi-a stresat angajatele. “Da, recunosc, am fost o sefa infernala” a spus Monica Tatoiu “si va multumesc pentru faptul ca m-ati obligat sa ma uit la mine cea de atunci cu ochii obiectivi. Acum stiu ca poti fi un sef bun si fara sa stresezi inutil angajatii.”

ALTETA SA PRINTESA LIA A ROMANIEI a apreciat in mod deosebit campania initiata de Asociatia Colfasa prin proiectul “FEMEIA CONTEAZA”.
”E laudabila initiativa de a da pune in cuvinte si in imagini durerea pe care femeile nu pot sa si-o exprime. Am participat la aceasta actiune din tot sufletul si sunt convinsa ca aceasta poate fi doar inceputul.”

“Sunt o femeie abuzata”, si-a inceput Simona Patruleasa discursul “si cred ca stim cu totii despre ce vorbesc. Din fericire la serviciu am parte de sefi minunati, dar pot sa-mi inchipui prin ce trec femeile agresate psihologic. Si nu trebuie sa se mai intample sub nici o forma.

“La inceput nu stiam cum sa intru in acest proiect pentru ca structura mea interna nu permite vreodata vreo depresie”, a marturisit Dana Savuica. “Dar am auzit apoi povestile femeilor care trec prin asa ceva si am inceput sa le inteleg drama.”

Gabriela Cristea a marturisit ca a fost la un pas de mobbing. “Cred ca va amintiti situatia mea de acum aproape un an. Eram pusa in fata unei alegeri imposibile. Daca semnam, era inceputul unui sir de umilinte si stres. Am preferat sa spun stop, chiar daca era un salt in necunoscut.”

“Am trait acum ceva timp cosmarul in care toata lumea de la serviciu era impotriva mea”, a spus Roxana Iliescu.
“Am descoperit apoi ca si eu provocam atitudinea asta. Luam totul mult prea personal. Cu cat eram mai indarjita sa-mi apar teritoriul, practic cu cat adoptam mai mult fata de victima, cu atat mai multi calai se iveau. Pana am spus STOP si am discutat de la egal la egal cu toti cei implicati si am gasit impreuna solutii. “

Maia Morgenstern nu a putut fi prezenta la vernisaj, dar este trup si suflet alaturi de campania de combatere a mobbing-ului: “Da, stiu ca sunt multe femei al carui suflet este mutilat de stresul artificial creat la birou. Am sa fac tot ce pot pentru a le alina suferinta.”

Monica Iagăr a declarat: "Nu am trăit niciodată o astfel de experienţă la serviciu pentru că am o structură puternică ce nu lasă loc pentru mobbing. Aşa încât sfatul meu pentru femeile care se simt cumva ameninţate psihologic este să facă doi paşi în spate şi să privească la munca pe care o fac. Şi dacă totul e impecabil, să nu se lase intimidate în nici un fel. Un astfel de centru în care au la dispoziţie psihologi cu care să facă terapie şi să-şi cultive încrederea în sine mi se pare mai mult decât oportun."

“Suntem convinşi că aceste fotografii vor avea un impact deosebit asupra publicului.
În acelaşi timp, ne vor ajuta să facem cunoscut un fenomen atât de des întâlnit în mediile profesionale, dar care este în general trecut sub tăcere. Sperăm ca prin acest demers să-i sensibilizăm pe toţi aceia care pot contribui la respectarea demnităţii persoanelor active pe piaţa muncii”,
a declarat Massimo Strohhecker, preşedintele Asociaţiei COLFASA.

Expozitia va ramane in sediul ARTMARK in urmatoarele doua saptamani, apoi va putea fi vazuta in statiile de metrou.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod