Bucura-te de gustul special al vinului din restaurant, chiar la tine acasa!

Te-ai intrebat vreodata de ce acelasi vin are un gust mai bun la restaurant decat acasa? Modul de pastrare a vinului este secretul unui gust bogat, restaurantele avand avantajul de a depozita sticlele de vin in refrigeratoare speciale. Racitorul de vinuri de la Electrolux te ajuta sa te bucuri de aceeasi experienta senzoriala si de acelasi gust special al vinului din restaurante, chiar la tine acasa.
Te-ai intrebat vreodata de ce acelasi vin are un gust mai bun la restaurant decat acasa? Modul de pastrare a vinului este secretul unui gust bogat, restaurantele avand avantajul de a depozita sticlele de vin in refrigeratoare speciale. Racitorul de vinuri de la Electrolux te ajuta sa  te bucuri de aceeasi experienta senzoriala si de acelasi gust special al vinului din restaurante, chiar la tine acasa.

Ambianta, mancarea si compania joaca un rol important cand, dupa o iesire la restaurant, ajungi sa simti ca vinul degustat acolo a avut un gust divin. Vinul are gustul si servirea perfecte in restaurante mai ales datorita modului in care sticla a fost pastrata astfel incat vinul sa se dezvolte si sa fie degustat la cea mai inalta calitate a lui.

Cum trebuie pastrat vinul?

Pentru ca gustul vinului sa fie cel mai bun si pentru ca servirea lui sa aiba loc exact atunci cand ajunge la cel mai inalt nivel de calitate, trebuie sa tii seama de cateva sfaturi.
Vinului ii „place” sa fie dezpozitat la o temperatura constanta de-a lungul anului, de 10°C pana la 15°C, departe de lumina si vibratii, sticlele amplasate orizontal, daca au dop de pluta si la umiditate ridicata.

Vinurile rosu inchis, fine, trebuie filtrate inainte de servire pentru a permite vinului sa respire si pentru a indeparta orice sediment. Vinul se toarna incet in decantor, cu gatul sticlei spre lumina. Imediat ce vezi orice sediment la nivelul gatului, se opreste turnarea, se aseaza sticla si se incepe din nou cu filtrarea. Pasul acesta se repeta pana cand vinul este filtrat.

Servirea vinului

Secretul gustului bun al vinului este si temperatura la care vinul este pastrat, dar si obtinerea temperaturii corecte, care poate face diferenta pentru aprecierea dumneavoastra in privinta unui pahar de vin.


Temperaturile de servire ale vinurilor difera de la un tip de vin la altul. Astfel ca, sampania si vinul spumant se consuma la temperaturi de +6-+8°C, vinul alb la temperaturi de +10-+12°C, vinul rosé sau vinul rosu deschis la temperatura de +16°C, iar vinul rosu inchis la temperaturi de +16-+19°C.

Solutia Electrolux pentru pastrarea vinurilor la temperaturile corespunzatoare

Iti poti transforma bucataria de acasa intr-o bucatarie de restaurant cu frigiderul pentru vinuri Electrolux (ERW33900X), un refrigerator de vinuri cu doua zone de temperatura: 6-11°C sus (2 rafturi), 12-18°C jos (4 rafturi), ideale pentru pastrarea vinului rosu, rosé sau alb, un meniu electronic de control exact al temperaturii, functie de racire intensiva si dezghetare automata si o usa din inox cu tratament anti-amprenta.


Temperatura la care sunt depozitate vinurile in racitorul de vinuri Electrolux este stabila si iti ofera siguranta ca aromele vinurilor nu vor avea de suferit, ci, dimpotriva, se vor imbunatati, asa cum se intampla cu ele si in frigiderele profesionale ale restaurantelor, precum si in pivnitele din zonele viticole importante ale tarii.

Frigiderele pentru vin Electrolux depoziteaza perfect vinurile si sunt elegante: usile din inox anti-amprenta adauga o nota de eleganta in cadrul bucatariei.

Frigiderul de vin de la Electrolux ERW33900X este comercializat in magazinele de specialitate la un pret recomandat de 7,077 lei, cu TVA.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod