Brad Pitt negociază pentru a juca într-un film regizat de Angelina Jolie

Cei doi actori americani ar putea lucra la al treilea lor proiect cinematografic comun


Angelina Jolie va fi asistată în acest proiect cinematografic de directorul de imagine Roger Deakins, cu care a colaborat şi la filmul ei "Unbroken", un proiect produs de Universal Pictures despre viaţa lui Louis Zamperini, un fost atlet olimpic devenit erou de război. Filmul "Unbroken" a fost lansat pe marile ecrane nord-americane în luna decembrie.

Richard Leakey, născut pe 19 decembrie 1944, la Nairobi, este un paleoantropolog kenyan.

El este al doilea dintre cei trei fii ai lui Louis şi Mary Leakey, doi paleontologi şi arheologi kenyeni. Richard Leakey a lucrat cu precădere în partea de est a Africii, în special în Kenya, înainte de a se implica în politica acestei ţări, relatează Mediafax.

În timp ce părinţii lui au lucrat în principal în Tanzania şi în regiunea Olduvai, Richard Leakey şi-a desfăşurat cercetările paleontologice într-o altă zonă din Valea Marelui Rift African din nordul Kenyei. Principalele sale descoperiri au fost realizate în jurul Lacului Turkana din Kenya.
Primele reuşite au apărut în anii 1970: numeroase fosile de Homo habilis, Homo rudolfensis, Homo ergaster. Apoi, în partea de vest a Lacului Turkana, a făcut una dintre cele mai spectaculoase descoperiri ale sale, în 1984, supranumită "băiatul din Turkana". Acele fosile, care au primit numele de cod "KNM-WT 15000", reprezintă până în zilele noastre scheletul cel mai bine conservat de Homo ergaster.

Richard Leakey a fost, de asemenea, directorul Departamentului de conservare a vieţii sălbatice din Kenya, o funcţie care i-a permis să iniţieze o serie de acţiuni eficiente, inclusiv de distrugere a colţilor de elefanţi confiscaţi de la braconieri, pentru ca acele cantităţi considerabile de fildeş să nu ajungă din nou pe piaţa neagră şi pentru a demonstra astfel că autorităţile naţionale nu intenţionează să facă profit de pe urma braconajului.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod