Aurelia Ion, studenta care a murit încercând să salveze o viaţă

Aurelia Ion, tânăra de 23 de ani care și-a pierdut viața în accidentul aviatic petrecut luni în munții Apuseni, a lăsat în urmă o familie sfâşiată de durere. Mai avea două surori, ea fiind cea mijlocie, şi un frate de doar 17 ani.

Tânăra studia medicina la Institutul Medico-Militar din București şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. Visul ei era să să devină medic militar şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni din capitală. S-a oferit voluntar pentru a ajuta la prelevarea organelor ce urmau să salveze viaţa unui om. Din păcate, finalul a fost tragic.


Potrivit legiștilor, decesul Aureliei Ion s-a produs în urma șocului hipotermic.

Când a ajuns la spital, temperatura corpului ei coborâse până la 18 grade. Primele rezultate ale necropsiei arată că a murit din cauza stopului cardio-respirator și a traumatismelor suferite, agravate mortal de hipotermie.  

Legiştii au stabilit că studenta a supravieţuit impactului şi a intrat în stop cardio-respirator. Medicul Radu Zamfir a efectuat manevrele de resuscitare, însă eforturile au fost zadarnice. Acesta a povestit că nu își amintește ca tânăra să fi fost conștientă vreun moment.

Famila Aureliei Ion a trecut prin ore de groază, după ce au auzit de accidentul aviatic.
Au aflat vestea că fiica lor a decedat de la televizor, însă au sperat până în ultima clipă că zvonurile nu sunt adevărate. "Am sunat la institutul unde a făcut practică, dar autorităţile ne-au spus că nu ştiu nimic, noi am aflat totul de la televizor!", a povestit fratele studentei, pentru spynews.ro. Abia târziu în noapte, au primit confirmarea de la autorităţi. "Suntem oameni simpli, însă am crescut-o cu eforturi, ne-am dorit să ajungă om mare. Am sperat până în ultima clipă într-o minune, însă totul s-a năruit într-un moment", au fost cuvintele tatălui, Valentin Ion, după aflarea teribilei veşti.

Unchiul studentei a avut şi el un mesaj sfâşietor: "Astăzi trăiesc una din acele zile în care mi-aş da şi viaţa să pot întoarce timpul şi să-i spun scumpei mele nepoate Ion Aurelia să nu meargă la spitalul militar central şi să rămână acasă.
Aşa cum probabil bănuiţi... şi-a pierdut viaţa în accidentul de avion de la Cluj. Nu ştiu cum de am puterea să vă dau această veste dar măcar un omagiu să-i ofer dacă n-o pot petrece pe ultimul drum. Nu ştiu dacă părinţii ei aşa distruşi cum sunt s-au mai gândit să-i anunţe pe cei de la Merişani... prieteni ,rude... vă rog s-o faceţi dumneavoastră şi să le spuneţi că Aura Ion... studentă în anul cinci la medicină, fata Codiţei şi a lui Vali, una dintre nepoatele mele de care eram foarte mândru a plecat în floarea vârstei lăsând în urmă o durere necuprinsă...Trebuie să plec...
astăzi, mai mult ca niciodată am nevoie de singurătate ca să-mi pot auzi sufletul plângând... Aurel
".

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ina pe 22 Ian 2014, 23:41
    vis spulberat

    Draga mea, urmeaza-ti visul ce-l porti in spirit si roaga-te la Dumnezeu sa-ti dea sansa unei alte vieti, dar departe de RO, tara cotropita de tigani, inculti, hoti, corupti, incompetenti, etc. si care sunt capabili sa lase sa moara o fiinta nevinovata ca tine. Odihneste-te in Pace, romanii adevarati nu te vor uita niciodata!

    11
    0

  • lucia pe 22 Ian 2014, 19:51
    drum bun ,copila draga....

    Dureros si absurd.Acest copil minunat nu ar fi trebuit sa maoara. Poate acolo printre ingeri o sa-si continue misiunea aceasta frumoasa de a salva oameni, de ai calauzi. Parintilor chiar nu stiu ce pot sa le spun. E atit de dureros ...e ingrozitor pentru ei . D-zeu sa o odihneasca in pace.

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod