Ambasadorii bunavointei - eveniment caritabil la Clubul Taranului

Tom Andreassen a decis sa isi aniverseze implinirea varstei de 50 de ani in Bucuresti, printr-un eveniment in folosul copiilor din centrul de la Mogosoaia. Copii frumosi, cuminti, sanatosi, inteligenti cu unica vina de a fi (ramas) singuri pe lume. Pana cand au fost adoptati intr-un fel de Tom (care le procura toate cele necesare traiului si educatiei si le dedica timp , atentie, caldura sufleteasca).
Tom Andreassen   a decis sa isi aniverseze implinirea varstei de 50 de ani in Bucuresti, printr-un eveniment in folosul copiilor  din centrul de la Mogosoaia. Copii frumosi, cuminti, sanatosi, inteligenti cu unica vina de a fi (ramas) singuri pe lume. Pana cand au fost adoptati intr-un fel de Tom (care le procura toate cele necesare  traiului si educatiei  si le dedica  timp , atentie, caldura sufleteasca).

Asa ca in data de 18 noiembrie 2011, incepand cu ora 20, la Clubul Taranului din Bucuresti  Tom Andreassen (absolvent cu media maxima intre 10.000 cursanti ai New York Institute of Photographie)  prezinta  o expozitie personala  de fotografie  cu vanzare (cu exemplare special selectate si niciodata multiplicate in mai mult de 5 exemplare). In plus, aduce in  Romania cativa  muzicieni scandinavi in plina ascensiune intre care  Magnus Granholt- solistul Trupei GLOFICATION  (Norvegia ) si  ViVi (Suedia) ,cea care de un timp bun  isi doneaza incasarile din vanzarile muzicale in sprijinul copiilor orfani.

Alaturi de artistii scandinavi ,  SILVIA STEFANESCU,  CORNELIA TIHON &  RENT A BAND  ,  ALINA MANOLE, MARIA RADUCANU si Cvartetul QUARTUS vor veni fiecare cu cate un microrecital special ,.
ajutand la realizarea unei seri greu de uitat.  Toate incasarile din biletele de intrare  la concert (cu prêt de 35 RON) si din vanzarea fotografiilor  (cu prêt de pornire :50 RON) se vor constitui in fondurile necesare  acoperirii cheltuielilor cu continuarea scolarizarii copiilor adoptati de la Mogosoaia.

La randul lor, micutii locatari ai centrului de la Mogosoaia, au pregatit si ei ceva pentru “taticul adoptiv” si publicul de la Clubul Taranului: imnul organizatiei Hand 2 Hand (unde cotizeaza si activeaza 1395 de scandinavi strict in  sprijinul copiilor din Romania si India)  si piesa “Skifry Himmel” (Cer fara nori) – hit al folk-ului norvegian al carui autor este Bjorn Eidvag , cel care la inceputul anilor ’90 traducea in norvegiana cantecul lui Vali Sterian “Nopti” (“Vino,Doamne!”).

Hand 2 Hand si Prom’Art Creative va asteapta la un eveniment de calitate si caritate: AMBASADORII BUNAVOINTEI vineri, 18 noiembrie 2011 , ora 20 la Clubul Taranului din Bucuresti!

Cine este Tom Andreassen ? Ce poveste extraordinara de viata are el ? Cum a transfigurat artistic suferinta proprie si , mai ales, cum se dedica semenilor  afectati de varii probleme?

La 20 de ani sufera un grav accident de circulatie si in timpul dificilei recuperari (3 ani) se straduie sa vada “partea frumoasa” din ce-l inconjoara.
Asa isi descopera pasiunea pentru fotografie. Pasiune dublata de un real talent (pentru ca absolva cursurile New York Institute of Photography cu media cea mai mare din 10.000 de cursanti!). Astazi reuseste in Norvegia sa faca terapie prin arta fotografiei cu tineri furiosi sau toxicodependenti.

Dar isi promisese (in timpul recuperarii proprii ) si ca ,odata refacut, isi va dedica viata ajutandu-I pe altii mai defavorizati in alte colturi din lume.Asa a devenit activist umanitar cu actiuni desfasurata in Kenya, Uganda, Afganistan, Albania,Kosovo ,Bosnia, Ucraina si , finalmente, Romania.Dupa ce a construit ferme pentru vaduvele de razboi, carucioare pentru copiii – victime ale minelor antipersoana, alinat suferinta batranilor din azile , incurajat refugiatii din tabere, a descoperit copiii din canalele bucurestene   pentru care realitatea se reducea la non-identitate,pericole iminente , absenta notiunii de  viitor.

S-a casatorit cu o romanca (Alina) pe care a cunoscut-o …intr-o fotografie pe calculatorul unui prieten  (si de care s-a indragostit pe loc) in 2004.Dar inainte de cununie, s-a botezat (si) orthodox,luandu-si  numele de Nicolay.Acum e foarte mandru de sotia sa deoarece vorbeste fluent norvegiana si preda copiilor cu dizabilitati;

Din 1994 pana acum a efectuat peste 150 de drumuri in Romania .Ca un fel de “ajutor al lui Mos Craciun”, a strans “ copiii strazii” din Gara de Nord (cu care si-a propus sa locuiasa in subteran 3 saptamani pentru a le cunoaste mecanismele) si le-a construit un asezamant la Mogosoaia (inaugurat de Regele Norvegiei – aflat in vizita oficiala in Romania in 1999), a dotat/utilat si angajat personal calificat pentru o scoala in Peris – destinata acelorasi copii abandonati (ciclu primar si gimnazial) iar in curand si locuitorii din Peris vor beneficia de 5 autoutilitare aduse din Norvegia (masini de politie - laborator criminalistic, pompieri, salvare).
Cu sprijinul financiar al asociatilor in organizatia pe care a creat-o (Hand 2 Hand) , acorda anual 10 burse la Universitati europene unor tineri romani dotati in domeniile IT, Finante, Filozofie si Literatura

In paralel,  pentru a promova arta si cultura romaneasca in Norvegia , a organizat pentru artisti romani multiple expozitii si concerte in Norvegia (facandu-I astfel cunoscuti publicului norvegian pe foarte multi: de la mesterii populari ceramisti din Cucuteni la “artizanul sticlei” Ion Nemtoi si de la Vali Sterian la Paula Seling sau Cornelia Tihon).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod