Alimentele "light" au un indice glicemic ridicat

29 Octombrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Alimentele

"Îţi dai seama de acest lucru dacă ţi se face foame foarte repede după ce mănânci un astfel de aliment şi cauţă o gustare“, avertizează Dr. Luigi Gratton, membru în Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc, derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

"Când cumpărăm un produs alimentar trebuie să acordăm o foarte mare atenţie detaliilor nutriţionale de pe etichetă.

De obicei, dacă un produs conţine un procent redus de grăsime înseamnă că el conţine, în schimb, mai mult zahăr sau înlocuitori artificiali de zahăr, acest adaos de zahăr putând avea efecte negative asupra diabeticilor, de exemplu", susţine specialistul.

Specialiştii ne recomandă să alegem cu mare grijă produsele „sănătoase“ şi să citim indicaţiile nutriţionale de pe etichetă pentru că de acolo aflăm ce ingrediente au fost eliminate şi cu ce au fost înlocuite. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod