Alexandru Tudor este primul român calificat în finala Bols Around the World

Alexandru Tudor este primul barman profesionist din România care s-a calificat vreodată în finala Bols Around the World, cea mai mare competiţie de bartending din lume. Marea Finală a Bols Around the World 2013 a avut loc pe data de 7 mai la Amsterdam, în atmosfera electrizantă a clubului Escape. Nici nu e de mirare că această prestigioasă competiţie, care este la a şaptea ediţie, se ţine la Amstedam, brandul Bols fiind olandez şi unul dintre cele mai vechi branduri europene, datând din 1575.
An de an, în această competiţie se înscriu barmani talentaţi din toată lumea. Competiţia se derulează timp de şase luni, perioadă în care barmanii sunt triaţi şi selectaţi în etapele locale, naţionale şi regionale, ajungând în marea finală doar 12 barmani din toată lumea. Alexandru Tudor este primul român care s-a calificat în finala Bols Around the World. Acest lucru înseamnă foarte mult pentru industria de cocktailuri din Bucureşti şi din ţară, reprezentând o ocazie nemaipomenită pentru evoluţia profesiei de barman.

Alexandru Tudor, membru al echipei barmania.ro.
declară despre participarea în finală: ”Mi-a plăcut mai mult în semifinale, am fost sub presiune, iar tema dată a fost mai provocatoare comparativ cu finala. Mi-aş fi dorit să obţin mai mult în finală, dar calificarea între primii 12 barmani din lume poate constitui o oportunitate pentru barmanii români. Cu siguranţă vor fi mai motivaţi să mă întreacă. Mi-aş dori ca această realizare să fie fructificată, să se întâmple lucruri pentru barmanii din ţară, să existe mai multe competiţii şi traininguri, astfel încât nivelul breslei să crească.”

Alexandru Tudor are 23 de ani, este barman profesionist de trei ani şi în prezent este bar trainer în cadrul Barmania.
Este licenţiat al Academiei de Studii Economice şi urmează cursurile de masterat în Analiză financiară şi evaluare imobiliară.  În 2013, marele câştigător al competiţiei Bols Around the World a fost desemnat britanicul Rusty Cerven.  În afară de Cerven, toţi ceilalţi 11 finalişti, printre care şi Alexandru Tudor, vor fi numiţi Gold Bols Ambassadors pentru un an. În plus, li s-a oferit o excursie la Amsterdam pentru un curs intensiv Bols Ambassador și un contract onorific prin care vor reprezenta Bols în propria lor ţară de origine la diverse seminarii, expoziții și cursuri.  A șaptea ediţie a acestui concurs a atras cele mai extinse şi inovatoare participări pe care competiţia le-a avut vreodată, atrăgând în total aproape 3.000 de participanţi din 66 de țări.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod