Adina Valean lanseaza documentarul politic "Migratorii"

Facebook Twitter Comenteaza
Adina Valean lanseaza documentarul politic

Pe 27 iunie, europarlamentarul Adina Valean a lansat documentarul "Migratorii", iar premiera a avut loc in sala Horia Brenea, a Muzeului Taranului Roman.

Aceasta productie este un documentar politic despre romanii care si-au cautat o viata mai buna in strainatate. Scopul acestui documentar este sa aduca in atentia opiniei publice o serie de aspecte mai putin cunoscute din problematica relativ noua, pe plan european, a asa-numitei migratii a fortei de munca.

Filmarile au avut loc in cinci locatii: Roma, Castellon, Londra, Berlin si Strasbourg.

In capitala Italiei, Adina Valean demonteaza stereotipul romanilor infractori cu ajutorul unui om de afaceri roman de succes, al unor femei care isi castiga un trai cinstit ca menajere si al unor parteneri de discutie italieni.

Castellon-ul reprezinta un exemplu de succes in ceea ce priveste integrarea imigrantilor romani, care s-au transformat intr-o populatie stabila si prospera, care la randul ei a contribuit la prosperitatea regiunii spaniole.

Londra si Berlinul ofera mai multe exemple contrastante de succes onest al romanilor in afara Romaniei, de la strada din East-Ham locuita de constructorii si zidarii din Geumazesti, Neamt, la cantareata romanca din Berlin, care a gasit un public german pentru ritmurile populare romanesti si balcanice.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod