A murit actrita britanica Jean Simmons

24 Ianuarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
A murit actrita britanica Jean Simmons

Jean Simmons, care a jucat roluri precum Ofelia in pelicula "Hamlet" a lui Laurence Olivier si a cantat alaturi de Marlon Brando in "Guys and Dolls", a incetat din viata la varsta de 80 de ani, informeaza Mediafax.

Simmons, care a castigat un Emmy Award pentru rolul din "Pasarea Spin / The Thorn Birds" in anii 1980, a decedat la resedinta sa din Santa Monica vineri, a anuntat impresarul ei. Actrita suferea de cancer la plamani.

Jean Simmons, care s-a mutat la Hollywood in anii 1950, a devenit cunoscuta publicului pentru interpretarea personajului Estella din "Marile Sperante / Great Expectation" (1946).
Cariera lui Simmons a cunoscut apoi o ascensiune rapida, ea devenind una dintre cele mai apreciate actrite de la Hollywood si jucand in filme in care i-a avut ca parteneri pe Gregory Peck, Paul Newman si Kirk Douglas.

Jean s-a nascut la Londra in 1929 si si-a inceput cariera la varsta de 14 ani, cand a parasit cursurile de dans pentru a debuta in film, in 1944, in productia britanica "Give Us the Moon".

Actrita a aparut in mai multe filme britanice inainte de a cunoaste succesul cu rolul din "Marile Sperante / Great Expectations", care a fost urmat de roluri in "Narcisa Neagra / Black Narcissus" si "Hamlet", in 1948.
Pentru rolul din "Hamlet", Simmons a fost nominalizata la Oscar.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod